starting up our own green power production unit: 4 solar panels, March 2000
wat u ervan vindt "oud"
links
PV-systeem
meten=weten
grafieken
graphs
huurwoningen
nieuws
index

 

SOLARENERGY

Reacties 2
op de website van Polder PV en andere polderiaanse activiteiten...

(voor reacties op het 1e Polder PV lustrum, zie aparte pagina)

datum
what people think of it...
28-12-2010

"Ik wil met dit mailtje doorgeven dat ik alle nieuwsberichten aandachtig lees (ik ben pas bij 21 dec. ) en hier heel veel informatie, kennis en inzicht uit op doe.

Wat een fantastische beschrijving van alle perikelen en omstandigheden! Al klinkt er in de woordkeus ook regelmatig een beetje frustratie in door. De informatie is heerlijk gedetaillieerd en precies en spoort mij zelf aan om er echt goed in te duiken, naar de echte waarheid van alle omstandigheden waar iemand met collectoren mee te maken heeft.

Een pluim voor uw werk en ga zo door!" (Nederlander met zonnepaneel aanschaf plannen stuitte op de website genaamd Polder PV...; PJS)

17-12-2010
"Ik volg het onderwerp van de resource schaarste al sinds het rapport van de Club van Rome. Kijk ook regelmatig op je site. Top!!"
15-12-2010
"Ik was wat aan het kijken op je site (daar raak je nooit uitgekeken)..."
8-12-2010
"... hartelijk dank voor uw vlotte en uitgebreide reactie. Waren de beleidsverantwoordelijken maar zo adekwaat." (reactie van ontvanger van een uitgebreide reply van Polder PV over vragen m.b.t. het proberen te omzeilen van aansluiting ellende bij SDE beschikkingen met "groot" zonnestroom vermogen en meerdere participanten binnen het project...; PJS)
6-12-2010
"@zonnigtype. Dat je nog gaat kijken naar die bagger, het is net zoiets als in je kruipruimte kijken waar ratten en schimmel zit.... en dat vrijwillig. Respect hoor." (reactie van eric-pvt op enkele verslaggevende opmerkingen van zonnigtype alias Polder PV over de vreselijke fossiel-nucleaire BAGGER die er in het "duurzame energie en SDE overleg" van vanavond, 6 december 2010 in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer werd gespuid. Door een totaal het duurzame spoor bijster zijnde groep doodvermoeide dan wel "linkse hobbies hatende" parlementariërs; PJS)
3-12-2010
"Na surfen over het internet, werd al snel contact gelegd met Peter Segaar (Polder PV.nl) die zo’n beetje een wandelende encyclopedie is op het gebied van zonnestroom." (uitspraak in een stuk van collega Niels Thijssen; PJS)
29-11-2010
"Duidelijke cijfers kan je vinden op de website Polder PV. Altijd onderbouwd met feiten en vergezeld van uitgebreide statistieken." (post van Olaf op reactie pagina op Joop.nl over de zonnestroom statistieken voor Duitsland op Polder PV; PJS)
11-11-2010
"Mijn complimenten voor uw zeer uitgebreide pagina over zonne-energie. Zonder twijfel uniek in Nederland!" (e-mail van een medewerker van een groot, diep in gas, kolen en kernenergie zittend energiebedrijf, over de inmiddels reeds vele tientallen pagina's en bijna 300 MB grote zonnestroom website Polder PV; PJS)
10/11-11-2010
"Een verdomd goede gedachtengang van jou over HELIANTHOS!! Chapeau! Ben het, op details na, mee eens." resp. "Mooie analyse van Helianthos overigens, mijn complimenten." (2 reacties van bezoekers van Polder PV op mijn gedachtengang over de dreigende (doch beslist nog niet definitieve) verkoop van Neer'lands trots Helianthos door Vattenfall/NUON; PJS)
2-11-2010
"Don't ever stop zonnigtype, is altijd goed als de mensen (mezelf incluis) scherp gehouden worden!" (reactie van kersverse vader en GoT contribuant Yilar na een vriendschappelijke correctie van Polder PV ter stimulering van het gebruik van correcte eenheden bij zonnestroom...; PJS)
28-10-2010
"Wat heb je weer een berg werk verzet met je nieuwe grafieken uit D. M'n compliment !!!!!!!!!!!" (informatie lawine verzorger Rob Seljee in een e-mail, over de augustus 2010 grafiek update [inderdaad, een forse klus] van de wereldmarkt voor zonnestroom implementatie, Duitsland; PJS)
25-10-2010
23-10-2010
"Mooie rapportage van Corsica trouwens!" (post van Yilar op GoT, in navolging van Speksteenkachel: "Heerlijk leesvoer bij dit gure weer ". Reacties n.a.v. uitgebreide fotoreportage Corsica en duurzame energie op Polder PV; PJS)
22-10-2010
"Wellicht kan óf enige nuancering, óf wat meer humor dan wel zelfspot helpen bij het overbrengen van ... argumenten. Zonnigtype staat ook niet bekend om het eerste, maar komt door het tweede bij velen misschien toch wat sympathieker over... " (GoT forum bijdrager Bizonder doet ook een duit in het zakje m.b.v. vorige post, en wat er allemaal verder nog kwam...; PJS)
21-10-2010
"Ik vindt trouwens ook dat je een zeer egoistische standpunt hebt. Jij hebt het over ik thuis achter de meter maar de wereld houd niet op bij jou meter." (de standpunten over zonne-energie verschillen zoals u wellicht weet hemelsbreed, en nieuw-intreder Sizzlorr op GoT werpt de webmaster van Polder PV [alias zonnigtype] nogal forse verwijten in de schoot. Waarvan deze meent dat hij deze beslist niet verdient, en dat deze bovendien volslagen misplaatst zijn (zeker ook als je deze nog wat heftiger post van een dag later leest). Ach, de wereld draait door, silicium-rijk zand erover...; PJS)
17-10-2010
"Hoe je je er ook op hebt voorbereid, de afkickverschijnselen zijn in het echt veel erger dan in je zwartste nachtmerries. We zijn allen in gedachten bij je in deze tijd van nood. Bij deze draag ik mijn opbrengst van vandaag, 4,4 kWh/kWp, aan jou op! Laat dit gulle gebaar je tot troost zijn." (Tweaker Anne vdr Bom, stadgenoot van de webmaster van Polder PV, steekt een hart onder zijn riem i.v.m. al week zonnestroom productie loos zijn van PPV door uitgebreide dakrenovatie; PJS)
26-8-2010
"Dank voor je verslaggeving! Erg nuttige en complete site heb je!" (medewerker van bedrijf actief in PV-projecten, na verwijzing naar mijn uitgebreide projectpagina over Maatschap Boon; PJS)
25-8-2010
"Je hebt echt een zeer gedetailleerd inzicht in de NL'se markt! Complimenten dat je dat allemaal zo goed bijhoudt." (van een medewerker van een bedrijf uit de PV-sector; PJS)
24-8-2010
"Mooi project in NL en super uitgebreide beschrijving op jouw website. Complimenten!"
24-8-2010
"Mooie reportage over het project in Zeewolde op je site, hulde daarvoor " (reactie van Speksteenkachel [GoT] op mijn uitgebreide verslag over het fraaie 300 kWp PV-project bij Maatschap Boon; PJS)
23-8-2010
"polderpv.nl is voor mij geen geldige of betrouwbare bron. Voor mij is Polderpv.nl namelijk net zo'n sensatie nieuwsbrenger als de Telegraaf of SBS6 en nauwelijks objectief te noemen." (reactie van een medewerker van Agentschap NL op het beroemde GoT forum duurzame energie op de activiteiten van Polder PV. Die af en toe voor harde, "objectieve" info over PV markten wordt geconsulteerd uit het buitenland, en die net daarover een betaald artikel aan het schrijven was in opdracht van een Nederlands bedrijf... De (subjectieve) begrippen "geldig" of "betrouwbaar" werden verder niet gedefinieerd of onderbouwd, en de jarenlange snoeiharde, met van overheids-instanties verkregen data doorspekte rapportages over marktontwikkelingen op Polder PV het graf in genegeerd; PJS)
19-8-2010
"Super!!! Bedankt en geweldig welke kennis je inmiddels verzameld hebt. Wat minder nachtbraken is altijd een goed idee." (reactie van een "tweaker" die me een kopie vroeg van een artikel wat ik had geciteerd, en wat ik eventjes tussen het schrijven van twee belangrijke artikelen in scande en verstuurde; PJS)
27-7-2010
"... heel sappig comentaar . Heb er van genoten ." Reactie van contribuant Guy65 op Zonstraal forum n.a.v. analyse van de "5% modules defect" zomerkomkommer onzin op Polder PV; PJS)
19-7-2010
"Thank you so much Peter... You have an excellent site by the way... Your graphical info comes in handy in an argument." (leuke reactie van contribuant JoeJoe op het weergaloze blog van Edgar Günther n.a.v. de links die ik daar gaf naar de grafisch uitgewerkte statistieken van de Duitse zonnestroom revolutie in 2010...; PJS)
9-7-2010
"Complimenten voor de website en de frequentie waarmee je 'm up-to-date houdt. Leuk leesvoer!" (e-mail van enthousiast lezer van Polder PV)
9-7-2010
"Dank voor de mail met de opmerkingen ten aanzien van mijn stuk over feed in! Altijd fijn, inhoudelijke en scherpe reacties...!" (reply van auteur van een bekende nieuwsdienst van energie nieuws n.a.v. een e-mail van Polder PV met correcties m.b.t. aannames over het Duitse EEG; PJS)
6-7-2010
"Dat heb je weer deftig uitgelegd Polderboy." (reactie van forum contribuant Tis weer bijzonder (...) op Tros Radar forum onderdeel "energiebedrijven" op een post van de webmaster van Polder PV over verkeerde voorstelling van zaken m.b.t. door de Energiekamer van de NMa gereguleerde vastrecht tarieven voor transport [= netbeheer] en de door energiepiraten misbruikte ongereguleerde post "vastrecht levering". NB: post is later door moderator van TROS RADAR forum verwijderd, ook daar lijken "belangen" overwegingen te spelen in hun relaties met energie bedrijven; PJS)
4-7-2010
"Een festival als Lowlands verbruikt tot wel 10 Megawatt elektriciteit... <LINK>. In 3 dagen is dat dus (tot) 720.000 kWh electriciteit. Absoluut geen Polder-PV..." (geinige referentie naar [het lage stroomverbruik van???] Polder PV door Paul Cohn in dit bericht op Opgewekt.nu; PJS)
29-6-2010
"Geweldige website heeft u." (de afzender van de e-mail waarin die passage voorkwam heeft ook een erg leuke site met dynamische productiegrafieken van zijn 2 PV-systemen (totaal 5 kWp)...; PJS)
27-6-2010
"... met veel belangstelling heb ik je nuttige inbreng op diverse forums gelezen. Ook je site is een welkome aanvulling in het bos van PV solar sites." (e-mail met natuurlijk ook enkele vragen aan Polder PV)
13-6-2010
"Phew. Gelukkig is de pv-meester terug om rust in de tent te brengen." (reactie GoT contribuant Anne vdr Bom na eerste bericht van zonnigtype na diens terugkeer uit het verbijsterend(e) blauwe Bayern/Intersolar 2010 in het land wat net een ultrarechtse, neoliberale, en zeer waarschijnlijk voor hernieuwbare energie extreem bedreigende blauw-bruine politieke richting heeft "gekozen"...; PJS)
12-6-2010
"Mijn complimenten voor uw overzichtelijke site met interessante informatie." (commentaar van webmaster van alweer een nieuwe website over duurzame energiebronnen, helaas ook inclusief het pertinent onduurzame eeuwige speeltje kernenergie...; PJS)
2-6-2010
"Moet je maar eens even naar de scherpe analyses van Peter Segaar op PolderPV kijken om daar zelf een inschatting van te maken. " (GoT contribuant pcmadman in een bijdrage over een van de talloze gedetailleerde analyses van Polder PV over het wereldsuccesnummer, het Duitse EEG...; PJS)
31-5-2010
"Echt FANTASTISCH. Je reageert binnen het uur, en met een zeer gedetailleerd en eerlijk antwoord." (Polder PV reageerde "vrij snel" op een van de talloze e-mails met vaak nogal ingewikkelde vragen & verzoeken, en werd door de verzender van de vraag bedankt. Noot: Polder PV is tegenwoordig door de veelheid en complexiteit van de vragen beslist niet altijd in staat om die te beantwoorden, er gaan immers maar 24 uur in een etmaal, en er moet hier ook nog een duurzaam huishouden overeind worden gehouden...; PJS)
27-5-2010
"Al surfend kwam ik op de site van Polder PV. Mijn complimenten, een geweldige site." (e-mail van uitgever van digitaal tijdschrift die ook nog vroeg of ik artikelen wilde schrijven. Helaas geen tijd voor, Polder PV in de lucht houden is al zo veel werk...; PJS)
9-5-2010
"Zoals altijd is je commentaar uitgebreid, vlot en goed doordacht!" (de webmaster van Polder PV reageerde weer eens op typische, uitgebreide wijze op een vraag van een PV project planner; PJS)
21-4-2010
"Graag wil ik je nog bedanken voor je tomeloze enthousiasme en inzet in het promoten van de mooie blauwe panelen. Ik kijk bijna elke dag op je website om de laatste ontwikkelingen te zien." (e-mail aan Polder PV)
15-4-2010
"Er staat overigens nu zoveel informatie op dat de juiste info vinden vanaf je home-page steeds lastiger wordt, maar je hebt van Nederland toch wel de beste site met de meeste info! Heb ik zeker wat aan gehad tijdens oriënteren vooraf aan de aanschaf! Bedankt!" (mail van net ingevoerde PV-newbee op Polder PV; PJS)
10-4-2010
"Je hebt een zeer uitgebreide en informatieve site, de complimenten daarvoor. Hij staat inmiddels in de favorieten." (e-mail van een van de nieuwe Nederlandse Sonnenertrag klanten die ontdekte dat ik een stukje over o.a. zijn installatie had geschreven; PJS)
5-4-2010
"GOED NIEUWS! Edwin Koot is slim om dit aan jou te vragen want je schrijft ontzettend helder en 'inhoudvol'. Als professional editor geef ik dit als prof. oordeel!" (editor van internationaal wetenschappelijk tijdschrift geeft compliment n.a.v. uitnodiging van SolarPlaza aan Polder PV om verslag te doen van The Solar Future II conferentie; PJS)
2-4-2010
"Overigens wil ik u proficiat wensen met uw goed gedocumenteerde website waarop ik graag het laatste nieuws lees (vooral de hoera's over Vlaanderen natuurlijk... )." (e-mail vergezeld van heerlijke rode oortjes lectuur van een profi uit het zonnepanelen rijke land ten zuiden van Neer'lands Brabant...; PJS)
1-4-2010
"Peter, mijn complimenten voor je werk. Veel sterkte ermee." (e-mail van een beroemde Nederlandse, energiebewuste architect...; PJS)
1-4-2010
"Dank (weer) voor jouw inzet! Wat een verhaal weer, tenenkrullend. Ik herken veel van wat je schrijft en erger mij ook ernstig aan de hele gang van zaken hier ten lande." (e-mail aan de webmaster van Polder PV n.a.v. verzending van de Polderkolder #28 nieuwsbrief met o.a. het gezever van van der Hoeven in de Volkskrant nog eens minutieus gefileerd; PJS)
1-4-2010
"Je super overzichtelijke tabel klopt als een bus." (Energiastic op GoT vindt de unieke SDE tabel van Polder PV OK...; PJS)
30-3-2010
"Polder-PV gaat ook weer, ook met feiten en argumenten, als vanouds tekeer." (titel van de link van Jaap Langenbach van WSH [bericht 30 maart 2010 op deze pagina] naar het "beargumenteerde gefulmineer" van Polder PV over het ranzige opinie artikel van vd Hoeven [EZ] in de Volkskrant; PJS)
30-3-2010
"Gelukkig dachten je ouders er anders over, ik kan me dit forum niet voorstellen zonder zonnigtype ." (reactie van Speksteenkachel op Gathering Tweakers, op de uitspraak van zonnigtype dat 'ie geen kinders heeft; PJS)
30-3-2010
"Soit, zal me leren zonnigtype te onderschatten." (correctie van Tweakers contribuant TaXaN nadat deze dacht zonnigtype te moeten corrigeren die een post had over een met zonnepanelen vol gezette IKEA vestiging in het Vlaamse Genk, wat toch echt bleek te kloppen...; PJS)
24-3-2010
"... onafhankelijke & onoverzichtelijke site met schat aan info." (met link naar Polder PV, op webpagina van een inwoner van Arnhem die de hele buurt aan de zonnepanelen wil hebben ... en inmiddels met de webmaster van PPV een afspraak heeft gemaakt; PJS)
22-3-2010
"Ik heb met veel bewondering uw gedetailleerd verslag gelezen. Daarnaast had ik ook last van plaatsvervangende schaamte ..." (e-mail van een Nederlandse bezoeker van de door DNHK georganiseerde bijeenkomst in Utrecht waar Polder PV een - deels scherp - stukje over schreef; PJS)
18-3-2010
"Dank voor al je toegewijde nieuwsbrieven. Hoe je het allemaal voor elkaar krijgt, geweldig." (e-mail aan Polder PV; PJS)
12-3-2010
"Heb je artikel over Belgische PV markt gelezen. Indrukwekkend gedetailleerde analyse! (Zijn er eigenlijk Belgen die dat ook zo doen? Ik vraag het me af!)." (Edwin Koot, CEO van SolarPlaza, over mijn gedetailleerde analyse van de Belgische/Vlaamse PV-markt met februari 2010 update; inmiddels een door hem gevraagde samenvatting gepubliceerd op SolarPlaza.com; PJS)
12-3-2010
"You are amazing!" (top-analist uit Amerika na het ontvangen van het zoveelste Vlaanderen PV-markt upgrade pakketje van Polder PV...; PJS)
11-3-2010
"Waar haal je de tijd vandaan." (e-mail aan Polder PV; PJS)
4-3-2010
"Ik ben onder de indruk van het fanatisme waarmee jij zonne-energie missioneert – geen bestaand Nederlands, maar je begrijpt wat ik bedoel. " (e-mail van initiatiefnemer van collectieve poging een PV-centrale op te zetten; PJS)
2-3-2010
"Looking forward to following your web site. As I mentioned before it ranks among the best if not the best PV regional coverage that I have experienced; I hope you enjoy your activity, it seems that is so." (e-mail uit Spanje; PJS)
1-3-2010
"Bedankt voor de infectie met het duurzaamheidsvirus. Als student zou ik me er niet druk over moeten maken, maar wat is het rete-interessant, boeiend en fascinerend. Waardevolle inzichten, o.a. over (economische) politiek, onkunde op grote schaal, marketing, naïviteit van het grote publiek, etc. Tegelijkertijd ook op praktisch vlak ontzettend nuttig, ik verwacht alle opgedane (besparing/duurzame opwekking) kennis broodnodig te hebben. Je hebt daar zeker flink aan bijgedragen, niet alleen door te laten zien hoe het ook kan, maar ook door eindeloos misverstanden (zacht uitgedrukt) aan de kaak te stellen." (hartverwarmende e-mail van een bekende poster op Gathering Tweakers; PJS)
1-3-2010
"Ik lees je site bijna dagelijks. Complimenten voor de zorgvuldige en kritische (& onafhankelijke!) nieuws items." (e-mail op de dag van opening SDE 2010 inschrijving; PJS)
26-2-2010
"Het feit dat ik al enige jaren profiteer van alles wat Polder PV mij gratis weet te melden zou in onze huidige economie betekenen dat ik jou moet betalen. Wij wisselen kennis en diensten uit en dat zie ik als economisch verkeer." (Goed bevriende zonnestroom collega doet de webmaster van Polder PV "an offer he cannot refuse"...; PJS)
24-2-2010
"Geeft u ook PV bijles? " (PS onder een e-mail van een medewerker van een Leids bedrijf in geveltechniek die door de zonnebomen het PV-bos niet meer ziet en die blijkbaar bijgespijkerd wil worden op dit vlak...; PJS)
23-2-2010
"Het is inderdaad n.v.t. bij zonnepanelen, maar ik lees nu al een jaar je artikelen en weet wat als een rode lap werkt op een stier." (aankomende PV newbee voor Polder PV had in een vorige e-mail het expliciet door de webmaster verboden begrip gebruikt - waar ik natuurlijk al snel "een opmerking" over maakte... ; PJS)
23-2-2010
"Het is ook niet verkeerd om naar op zonnestroom gebakken appeltaart te ruiken ". (Speksteenkachel op GoT n.a.v. het aanroeren van een "sticky" topic door zonnigtype/polderjongen (hier en hier): het douchegedrag van de gemiddelde Nederlander...; PJS)
23-2-2010
"Succes met je fenomenale site! Lees deze elke dag."
18-2-2010
"Ik had de inkopper nog wel even nodig, maar nog steeds een topgrap." (SpiceWorm moest zichzelf even wakker schudden nadat zonnigtype alias polderboy hem er op wees dat de grap die NielsTN nader uitlegde al ingebouwd was in de claim die eerder door zonnigtype werd gemaakt n.a.v. de onzalige plannen van de veelgeprezen Obama om "voor de nukes" te gaan, lees vanaf deze forumbijdrage op Tweakers; PJS)
17-2-2010
"Allereerst wil [ik] je hartelijk danken voor je fantastische site waar ik sinds een half jaartje bijna elke dag wel even op kijk om te zien wat je te melden hebt. En omdat er al even geen Newbee was dacht ik: dan zal ik eens even iets sturen." (Jack van Oosterwijk schreef dit leuke commentaar - hij staat inmiddels op de newbee pagina; PJS)
12-2-2010
"Het is weer duidelijk uitgezocht en op een rij gezet door jou. " (reactie van Mike70 op antwoord van zonnigtype alias polderjongen die weer eens in de archieven heeft gegraven n.a.v. een vraag op het Gathering Tweakers forum over modules met cellen van JA Solar...; PJS)
3-2-2010
"Alles wat u altijd al wilde weten over zonnepanelen, plus daarbij alles waarvan u nog niet eens wist dat het bestond." en "... kijk voor wat actuelere technische informatie vooral ook even op de website van Polder PV. Deze wordt onderhouden door een zonnestroomopwekker van het eerste uur." (teksten bij links naar Polder PV op linkpagina, resp. zonnepanelen advies pagina van de website van het Haags Milieucentrum...; PJS)
3-2-2010
"I am truly grateful for your thoughtful sharing of information. I very much value this and feel that the messages are bit like a Christmas morning present for a child... They are a fun surprise to unwrap each time. THANK YOU!" (Amerikaans top-marktanalist is weer erg blij met het verrassingspakketje over de Vlaamse PV-markt wat ik stuurde...; PJS)
2-2-2010
"Een prachtige site over zonne-energie met veel informatie over OK4s, metingen, subsidie en nog veel meer." (tekst bij link naar Polder PV op de linkpagina van de geweldige zonnepaneel zelfbouwer Hante die ook speelt met de bij Polder PV "geliefde" OK4 omvormers; PJS)
28-1-2010
"De Nederlandse SDE regeling wordt op een bijzonder efficiënte manier gefileerd door Peter Segaar op zijn webstek. Iedereen die voornemens is om iets met Senter Novem / SDE te gaan doen zou deze website eerst eens grondig door moeten spitten." (reactie op Ecologieforum; PJS)
28-1-2010
"Bedankt voor je niet-aflatende inzet en je geweldige stroom aan informatie." (e-mail aan de webmaster van Polder PV; PJS)
26-1-2010
"Jouw boodschap is duidelijk, jouw taalgebruik is bloemrijk en origineel. Het maakt me een beetje jaloers (maar niet afgunstig!) als ik zie hoe jij soms het meest trieste solar-nieuws weet te verpakken in bijzondere volzinnen die op een of andere manier toch een glimlach ontlokken." (redacteur van een bekend Nederlands blad over energie n.a.v. Polderkolder nieuwsbrief nr. 26; PJS)
26-1-2010
"Dankzij de rijke informatie van de welbekende polderman wist ik dat dit weleens problemen op zou kunnen leveren." (ontdekt op website van windfreak, post van 23 november 2009 over de meterkast "perikelen" rond de SDE aanvraag; PJS)
25-1-2010
"Goed zo en volhouden maar met luid en duidelijk laten horen wat er allemaal mis is." en "... hartstikke bedankt voor het zoveelste prachtnummer van de nieuwsbrief (ondanks de triestmakende inhoud...) en al het speurwerk er achter !!" (reacties op nieuwsbrief Polderkolder nummer 26, met o.a. haarscherpe analyse van de SDE 2010; PJS)
25-1-2010
"Thank you Peter-Segaar. That price "history" table with the red numbers is quite helpful." (reactie op Renewable Energy World forum bijdrage over Duitse PV-succes n.a.v. door mij opgegeven link naar mijn "EEG Einspeise Vergütungen" tabel; PJS)
24-1-2010
"Succes met je website... wel informatief maar iets te doordravend. Uiteindelijk is per kWh zonne energie duur vergeleken bij windenergie, biomassa, CSP en waterkracht." (e-mail aan Polder PV, gelukkig "mag er van mening worden verschild in een democratie"; PJS)
24-1-2010
"Praktijkervaringen met zonnepanelen van een deskundige particulier uit Leiden." (tekst bij link naar Polder PV op website Zonnehoven - samenwerkende particulieren in Deventer op het vlak van zonnestroom; PJS)
20-1-2010
"Peter je bent een kei ......" (korte e-mail n.a.v. publicatie van artikeltje over de "nieuwe orde" die door Duitsland op zonnestroom gebied in het leven geroepen lijkt te gaan worden; PJS)
18-1-2010
"Puike informatie op je website!" (Tweaker Energiastic in een reactie op mijn met grafieken gelardeerde analyse van de Duitse booming PV markt/oktober 2009 rapport; PJS)
18-1-2010
"Nogmaals mijn complimenten over je site. Je bent echt de enige die helderheid biedt in deze materie. Een mooie site is leuk, maar content is king en dat laatste zit bij jou wel goed." (e-mail van een webmaster van een duurzame energie site; PJS)
18-1-2010
"The best ideas, and best daily labors, come from a profound organic base (in my opinion). Your web page, and all the work behind it, is a strong example of that." (e-mail van een medewerker van een van de belangrijkste organisaties op het vlak van analyses van de PV-markt - Solarbuzz; PJS)
17-1-2010
"Wat een informatie op Polder PV, echt een top site." (reactie van medewerker van website Duurzaamthuis.nl, mail titel "Complimenten site"; PJS)
8-1-2010
"Goed stuk over het daadwerkelijk gerealiseerd vermogen via de SDE. Schrikbarend!" (reactie van profi uit het PV-wereldje op mijn schokkende nuchtere analyse van het "resultaat" van de SDE voor zonnestroom in 21 maanden tijd; PJS)
7-1-2010
"Er valt veel over de SDE te zeggen (breek polderboy zijn b@k niet los)". (Post van windfreak op Gathering Tweakers; PJS)
6-1-2010
"Uw website ziet er overigens zeer indrukwekkend uit. Ik denk dat ik er als nieuwkomer heel wat informatie kan vinden en heb hem daarom direct bij mijn favorieten geplaatst." (e-mail aan Polder PV)
4-1-2010
"Jullie zijn wel ECHTE natuurmensen want in een tentje bij dit weer? De daklozen halen ze van straat! Gelukkig kunnen jullie thuis weer opwarmen met de stadsverwarming." (reactie van Rob Seljee op ons frisse eindejaarsbivak op de zuidgrens van Nederland; PJS)
4-1-2010
"Is daar nou niets aan te doen Polderbudsman?" (typische one-liner in een van de vele tientallen e-mails die Polder PV wekelijks krijgt. De webmaster wordt vrijwel dagelijks om advies in de meest verschrikkelijke dossiers gevraagd, maar kan slechts aan een steeds kleiner deel van de "verzoeken" voldoen omdat er maar 24 uur in een etmaal gaan en er ook nog zoiets in het leven is als een - schandalig verwaarloosde - partner die veel en veel beter heeft verdiend... ; PJS)
4-1-2010
"Hierbij enkele interessante links, misschien ter ondersteuning van de vele goede artikelen op uw site." (spontaan aanbod van een bestuurslid van duurzame energie coöperatie De Windvogel; PJS)
   
29-12-2009
"Nu, jij met je tomeloze inzet, kennis- en data-bank tegelijkertijd, landelijke beerput opentrekkende luis in de pels van PV Nederland, een heel goed uiteinde en goed begin gewenst in 2010." (e-mail van een bekend Nederlands installateur van PV-systemen; PJS)
23-12-2009
"Mooi en helaas juist opgemerkt." (Roelf onder commentaar nummer 7 in de lezersreacties op een stuk over het citaat van de dag op het energie weblog van Paulus Jansen (SP) n.a.v. een venijnig citaat van mij (reactie nummer 6) reagerend op iemand die de weg permanent kwijt lijkt te zijn en die aan bruine hemden lijkt te denken; PJS)
15-12-2009
"Leuke site van zonne-energiefreak. Wel rommelig maar met beetje zoeken zijn er ook leuke tips te vinden." (vermelding achter www.polderpv.nl op de linkpagina van www.zaanstrijd.nl...; PJS)
9-12-2009
"I also saw your great website ... and now I heard that also in Holland there might come an EEG solution as in Germany with 15 years duration. Is this true and do you know details about it (for me it is quite hard of keeping track of the Dutch discussion about it)???" (Duits assistent professor werkzaam en woonachtig in Nederland - niet ver van mijn woonplaats - was "ietwat überoptimistisch" ingelicht over mijn site door een gezamenlijke vriend. Ik heb hem alvast wat kanonnenvoer gegeven per e-mail en hem thuis voor een ongetwijfeld boeiend gesprek uitgenodigd...; PJS)
9-12-2009
"Het is altijd leuk om te lezen hoe je op een kritische wijze PV in Nederland volgt. Ik bezoek je website regelmatig." (e-mail van installateur van een van de grootste recente PV projecten in Nederland; PJS)
8-12-2009
"Je kunt ook nog overwegen om een inductie of keramische kookplaat aan te schaffen voor het terugsalderen. Is niks mis mee want in de stadsverwarmingswijken in Enschede is bijvoorbeeld helemaal geen gas. Kun je ook eens een op zonnestroom gebakken appeltaart bakken ." (Het door Polder PV geïntroduceerde fenomeen "op zonnestroom gebakken appeltaart" lijkt aan een opmars bezig op Gathering Tweakers, gezien deze reactie van Speksteenkachel (richting Jeroen H. over het opmaken van overschot aan zonnestroom...; PJS)
7-12-2009
"HUH? Wat? Appeltaart? Ik hoor en RUIK Appeltaart???? LEIDEN HERE I COME!! Peter: turn on your stove!! ". (De webmaster van Polder PV liet weer eens "per ongeluk" het woord "appeltaart" vallen op Gathering Tweakers, en in Noord Limburg werd er weer eens iemand wakker ... die er al eentje had gekregen een tijdje gelêe ... en hem blijkbaar wel kon waarderen...; PJS)
7-12-2009
"Ik weet dat het even werk is, maar je geschriften zijn te waardevol om ze na een maand met een 404 af te doen." (trouw lezer van Polder PV maakt zich zorgen over [vermeende] niet-vindbaarheid van wat oudere berichten op de site n.a.v. de wat gebrekkige navigatie ["404" is de "not found" code die wordt gegenereerd als een foute link wordt opgegeven]. Voorlopig kunt u de bulk van het oudere nieuws o.a. prima terugvinden via de homepage links in het lichtgroene venster (recentste berichten) of de archiefpagina's met links. Of vraag het direct aan de webmaster s.v.p...; PJS)
5-12-2009
"Heb je nog wel vrije uren ?? Mijn hemel wat een werk al die gegevens verzamelen, uitwerken, grafieken, enz. Ga bij EZ werken - wellicht dat je dan de zaak kan schoonvegen." (reactie van een lezer van Polder PV nadat de webmaster weer eens wat CBS statistieken presentabel had gemaakt voor het grote publiek. Het tweede deel van de reactie kon de webmaster iets minder bekoren, want zijn inschatting is dat hij dan al binnen twee dagen in een gesticht weggeborgen kan worden...; PJS)
2-12-2009
"... behalve een kleine site op het grote internet blijft dapper weerstand bieden...;)" (De webmaster van Polder PV heeft een donkerbruin vermoeden over welke "kleine site" het in deze post van TD-er gaat in zijn reactie op een opmerking van zonnigtype alias polderjongen op Gathering Tweakers over het nieuwste "fraais" in de stadswarmte regulerings-terreur...; PJS)
23-11-2009
"Waar blijft je SDE-stukkie? Je gaat er toch geen boek over schrijven ? SVP, hou het kort !" (Jaap Langenbach van Wind Service Holland zat vol ongeduld met de vingers te trommelen, wachtend op mijn bijdrage aan de "feestvreugde". U mag zelf oordelen of zijn oproep hout sneed, want de PPV analyse "SDE 2010" is inmiddels gepubliceerd... ; PJS)
23-11-2009
"Ik volg dit topic ... en de site van zonnigtype al enige tijd en ben serieus aan het nadenken om ook eens wat zonnepanelen aan te schaffen (zonder de SDE rompslomp )." (spontane opmerking van Gathering Tweakers bezoeker Kerux over o.a. de website van de polderjongen alias zonnigtype - daar is mijn hele week weer mee goedgemaakt...; PJS)
19-11-2009
"Aardig stukje over DK, je kunt mijn werk er wel bijnemen." (reactie van superster Jaap Langenbach van Wind Service Holland op mijn stukje over netbalans en windenergie in Denemarken; PJS)
17-11-2009
"Eigenlijk moet er een waarschuwing op polderpv.nl: let op, PV werkt op uw lach- en sluitspieren in Neeeederland." (herkenbare signalering van bekende eric-pvt (Tweakers) van het compleet hilarische en kafkaëske Nederlandse poldermoeras waar het duurzame energie inclusief zonnestroom betreft. Regelmatig in de bikkelharde praktijk van alledag leidend tot lege traanbuizen en weer een onderbroek voor in de wasmachine...; PJS)
16-11-2009
"Ouch ... gelukkig dat er helden zijn die dergelijke zaken door willen/kunnen worstelen ... ik zou er geen raad mee weten. Sterkte!" (Tweakers contribuant Ik Keessie dankt zonnigtype alias de polderknaap voor zijn bijdrage aan beantwoording van de dodelijk vermoeiende en ingewikkelde vragen van de NMa n.a.v. een absurd, uit 153 "randnummers" bestaand dik consultatie document voor de geplande aanpak voor de beprijzing van stadswarmte n.a.v. de al jaren slepende, typisch Hollandsche Warmtewet...; PJS)
12-11-2009
"Even een klein vraagje aan Peter, krijg je zo'n antwoord!! Wat ben je toch een scheetje! Mijn dank is groter dan het universum, beste Zonnekoning!" (overdrijven is ook een vak - Polder PV beantwoordde een ogenschijnlijk simpele vraag over dunnelaag zonnepanelen met wat inhoudelijk en beargumenteerd proza, en blijkbaar werd dat op prijs gesteld...; PJS)
10-11-2009
"We truly respect your work and truly value your guidance on the Belgium market." (Polder PV's "scrutinizing eye on the Belgium PV-market" wordt blijkbaar in het buitenland gewaardeerd, vooral nadat hij weer een update doorstuurde naar Photon Consulting in Boston; PJS)
4-11-2009
"Bedankt voor je uitvoerige commentaar, ik blijf je website met belangstelling volgen en lezen." (medewerker van een bedrijf uit de PV-sector in reply op mijn gedetailleerde uitleg van de verschillen tussen de Nederlandse SDE en het Duitse EEG; PJS)
3-11-2009
"Heel erg bedankt voor uw antwoord over mijn PV-installatie. Echt super." (weer een gebruiker van Shell Solar modules geholpen met wat achtergrondinfo en tongue-in-cheek berekening van haalbare opbrengsten met die mooie zonnepanelen; PJS)
28-10-2009
"Geniale reactie!" en "Straks komt het CDA busje nog langs vanwege energie-belasting ontduik adviezen. Maar goed, zonnigtype zit er dan ook in, dus ik denk dan; gezellig in de bak, eindelijk eens bijpraten in persoon.... Maar met die site polderpv.nl zal de straf wel kolenscheppen worden in de Coencentrale." (reacties van ArnoudK resp. eric-pvt op Tweakers n.a.v. mijn brutale post over de hypocrisie van vd Hoeven op de website van een Haagse CDA blogger...; PJS)
28-10-2009
"... ik zie zonnigtype deze onvrijwillige dure en leveranciergebonden oplossing graag live genadeloos de grond in stampen!" (Tweakers contribuant ArnoudK suggereert een "dynamische" uitzending bij TROS Radar waarin de webmaster van Polder PV zijn gal mag gaan spuwen over de belachelijke beprijzing van stadswarmte...; PJS)
26-10-2009
"De roll-over plaatjes zijn inderdaad heel inzichtelijk." (reply van een wetenschapper uit het zonnestroom wereldje n.a.v. links naar enkele van mijn interactieve "roll-over" plaatjes die ik hem stuurde, zoals deze; PJS)
14-10-2009
"Het zijn allen zeer interessante artikelen. Heb ze nog niet allemaal kunnen lezen maar ga de website zeker in de gaten houden." (ik stuurde enkele links naar recente artikelen op Polder PV naar een medewerker van een professional in de PV sector; PJS)
5-10-2009
"Polder PV - Duidelijke mening, zeer veel informatie. Zeker als je iets wilt weten over regelingen en regels." (gelezen op de links pagina van New Electric.nl onder het hoofdje "Top link"; PJS)
24-9-2009
"... het was mij een genoegen om iemand met zo veel enthousiasme te ontmoeten. Bedankt voor de links en laten wij de schouders onder “PV Nederland” zetten." (reactie van professional uit de PV-business n.a.v. een boeiend gesprek op het Symposium Klimaatbestendig Ontwikkelen, 23 sep. 2009 tijdens de officiële "opening" van de Stad van de Zon in Heerhugowaard door de kroonprins; PJS)
21-9-2009
"Ik moet vaak lachen om je stoom-uit-de-oren-sarcasme, ik heb daar wel wat mee." (reactie van een beschikte SDE aanvrager die er toch maar van af ziet na zelf onderzoek gedaan te hebben en daarbij o.a. de vele SDE pagina's op Polder PV screende. De zonnepanelen zijn echter gewoon aangeschaft en staan inmiddels de donkergroenste stroomsoort te bakken...; PJS)
20-9-2009
"Mooi stuk op je site over het bedrijf nano-solar " (Speksteenkachel doet weer een duit in het zakje n.a.v. mijn uitgebreide analyse; PJS)
17-9-2009
"Dan kan je beter gaan leven zoals ZonnigType doet. Hij doet geen betaald werk (zijn werk als databank van alles wat met zonnepanelen te maken heeft is immers onbetaalbaar)". (uit een bijdrage van glambalk op Gathering Tweakers, let ook op vervolg discussie; PJS)
11-9-2009
"Ik waardeer je website enorm, en de directheid spreekt mij wel aan. Dat ambtelijke gezwam, mooie presentaties, schitterende rapporten en lange vergaderingen en uiteindelijk met een 2 thuiskomen op je rapport. Dat kenmerkt het Nederlandse “beleid” voor duurzame energie." (e-mail aan de webmaster van Polder PV met opmerkingen over de door PPV "ter discussie gestelde" Nederlandse SDE regeling)
2-9-2009
"Jouw terugkoppeling is prima voor een niet professionele adviseur ." (reactie op uitgebreid [gratis] "advies" van het particuliere initiatief Polder PV op vragen van iemand die grootse PV plannen heeft voor een appartementencomplex...; PJS)
26-8-2009
"Jij produceert van die schitterende grafieken en roll overs. Echt geweldig. Dat gaat denk ik een beetje te ver, maar iets meer gebruik maken van die techniek lijkt me een aardig idee." (Ben Hilderink, in een e-mail aan de webmaster van PPV, wil ook van die leuke grafieken. Maar dat is best wel veel werk, al is de polderjongen er natuurlijk apetrots op als er weer eentje is uitgepoept... [deze bijvoorbeeld]; PJS)
25-8-2009
"Ik ben trouwens diep onder de indruk van jouw werk. Ik kan mij niet voorstellen dat jij slechts tien vingers hebt." (e-mail aan de webmaster van Polder PV; PJS)
17-8-2009
"Hallo wakkere wakers over energie van Nederland." (aanhef van een e-mail van een lezer van de websites Polder PV en Zonnestroompanelen in Nederland [van college Wouterlood]; PJS)
15-8-2009
"Ik weet dat terugverdientijd een vies woord is. Zonnigtype heeft er weer een prachtig verhaal over geschreven." (ikonline in een reactie op Tweakers forum Duurzame Energie 16, waarschijnlijk refererend naar mijn net gepubliceerde "terugverdientijd" grafieken en financiële verhaal; PJS)
12-8-2009
"Ja zonnigtype, dan kun je ook een zonneboiler op je dak leggen, en eindelijk van de stadsverwarming af. Ik vind het een goed idee. " (Diverse forumleden van Tweakers, zie ook deze reactie van SpiceWorm, willen me blijkbaar maar wat graag van het zonnige Leiden naar het iets minder zonnige, maar "leuke dorp" Zutphen verhuisd zien; PJS)
11-8-2009
"Die vacature lijkt me iets voor onze polderboy. " (Tweakers contribuant Speksteenkachel denkt dat de vacature waar hij naar verwijst, "project manager smart metering", echt iets is voor de webmaster van Polder PV. Wat denkt u? ... PJS)
31-7-2009
"Proficiat met het stuk over het NRC artikel en de lezersbrief, prima reactie." en "Mijn complimenten voor het fileren van de brief van Sjefke! SUPER!" (twee reacties op het op Polder PV plaatsen van een uitvoerige analyse van het NRC artikel over het Duitse EEG en de lezersbrief van een atoomliefhebber die daar op reageerde; PJS)
30-7-2009
"... Energieraad.nl negeert consequent altijd polderpv.nl, dus helemaal zuiver zijn ze in mijn ogen niet." (eric-pvt in een smakelijke reactie op het Tweakers forum Duurzame Energie deel 15...; PJS)
27-7-2009
[zelfbevlekking modus aan] "... op die site ben ik al een paar keer geweest. Op een of andere manier hou ik het daar nooit lang vol. Het doet nog het meeste denken aan een paard dat aan de poorten van het slachthuis reclame staat te maken voor de geweldige worst die daar gemaakt wordt. Een surrealistische mix van ongeloofwaardigheid en hoop op een betere toekomst." Smullenbrullen geblazen, die prozaïsche reactie. Toevallig kwam ik op de website van het "fenomeen" Groene Rekenkamer. Een "nogal" reactionaire club die antropogene versnelling van klimaatverandering en "dure" hernieuwbare energie blijkbaar onzin vindt. En waarvan de medewerkers en promotoren vinden dat het leven uitsluitend in (extreem discutabele, uiteraard altijd onvolledige dan wel mogelijk selectieve) cijfers is te vangen. En dat we ons daar uitsluitend door zouden moeten laten leiden, want dat is de enige "objectieve waarheid" (of zoiets). Bovengenoemde kostelijke reactie (zie deze pagina, reactie 8 april 2009, 17h06) is van de hand van ene (in Duitsland woonachtige...) "woedende kok" die naar het fenomeen Polder PV verwijst. Een website die hij (?) blijkbaar af en toe bezoekt, maar waar genoemd persoon het - gezien zijn/haar reacties op de hierboven gelinkte pagina ook weer niet geheel verwonderlijk - niet lang vol lijkt te houden. I.t.t. die andere 200-300 unieke bezoekers van PPV per dag (waarvan ongeveer 30% meer dan een uur aan tijd besteed). Overigens is de polderknaap reeds dik 15 jaar vegetariër, kein Pferdefleisch für der Polderknabe, dus... ; PJS) [zelfbevlekking modus uit]
27-7-2009
"Bij deze een linkje naar een zonnegek die zeer veel tijd besteed aan het bijhouden van een 'dossier' over de SDE regeling. Deze persoon mag wat warrig, fel en zeer negatief overkomen maar probeer hier doorheen te kijken, hij heeft wel degelijk een paar zeer rake en pijnlijke punten." (stukje van ene Lambertus via via gevonden op openstreetmap.org en alweer van 26 september 2008, met link naar mijn SDE dossier pagina 2. Leuk. Deze "kwalificatie" van het fenomeen PPV kende ik nog niet... ; PJS)
20-7-2009
"Heb je weer mooi gezegd Peter! Kan me er alleen maar volledig bij aansluiten " (Tros Radar forum contribuant Ali Bensalah reageert op weer zo'n "typische" polderiaanse posting op een stellingname van een andere forum inspreker; PJS)
20-7-2009
"Wie heeft er nog niet op Zonnigtype gestemd? Lijkt me zo leuk als Peter zijn eerste autorijles in een electrische auto krijgt. " (GoT Tweaker glambalk probeert automijder en rijbewijs-loos door het leven gaand poldermanneke "aan de elektrische auto" te krijgen door forumbezoekers op te roepen op Polder PV's inzending voor de Triodos duurzame fotowedstrijd te stemmen [hoofdprijs is twee dagen rondscheuren in een elektrische racewagen]; PJS)
19-7-2009
"Mooie reportage!! SOLARIS ?? Achtervolgt velen !!!" (Rob Seljee, zelf een "structureel" slachtoffer van de problemen rond de Solaris actie, eind negentiger jaren, in een reactie op mijn fotoreportage duurzame energie in de Bergamasker Alpen waarin een fles wijn met dezelfde "merk"naam voorkomt...; PJS)
9-7-2009
"Jouw website wordt door mij – en veel anderen – als EEN van de websites gezien voor zon in Nederland, en misschien helpt jouw berichtgeving soms richting politiek door." (e-mail van Nederlands ondernemer met grootse PV plannen...; PJS)
8-7-2009
"Heel fijn dat ik zonnigtype vandaag weer zag posten op 'duurzame energie ... 15' . Net als een aantal anderen op 't forum was ik al bijna bang dat je ge-RWwiEweet? was... Gelukkig dus gewoon vakantie. Heb mijn dagelijkse dosis nieuws van de energie anarchist wel gemist hoor!" (E-mail van een "Polder PV fan" n.a.v. maand lang mediastilte van polderjongen alias zonnigtype op het GoT Tweakers forum duurzame energie...; PJS)
8-7-2009
"Ik bewonder je doorzettingsvermogen op het gebied van PV - mochten we allemaal zo zijn zou de wereld er een stuk anders uitzien." en "Technische uitleg heb je niet veel nodig - je kennis reikt een stuk verder dan de gemiddelde persoon in een installatiefirma." (e-mail van een werknemer bij een Belgisch PV-installateur aan de webmaster van Polder PV - die geen technische opleiding heeft genoten; PJS)
3-6-2009
"Dus a.u.b. val niet van de Mont Blanc want dat is heel vervelend voor PV Nederland." (e-mail van weer een andere PV-profi uit de sector vlak voordat ik op vakantie ging, echter niet naar het MB massief...; PJS)
2-6-2009
"Ik had je gespui over de PV markt al een weekie gemist. Dan kom je er eigenlijk achter hoe vaak ik wel niet op je site kijk. Tenminste 2 x per dag. Maar je wist al dat ik fan was, ook al ben ik het niet altijd helemaal met je eens." (hartverwarmende e-mail van een profi uit "het wereldje" n.a.v. mijn korte verpozen in Solarland Bayern, daarbij "een zekere leegte" achterlatend bij de trouwe PPV lezers...; PJS)
22-5-2009
"... ja ook de vakhandel leest jouw site met veel genoegen." (e-mail van een medewerker van een Nederlandse groothandel in PV-hardware)
7-5-2009
"Your initial message was so thorough and so thoughtful that I want to provide a detailed response." (Polder PV kreeg deze reactie op een informatieve e-mail naar de afzender en werd vlak erna uitgebreid telefonisch ondervraagd door niemand minder dan marktanalist Michael Rogol van Photon Consulting uit Boston die hevig geïnteresseerd was in de marktperspectieven voor PV in het arme Nederland en in het hard groeiende België...; PJS)
6-5-2009
"... bedankt voor de vele actuele en leeswaardige stukjes op je site!" (reactie van Doeko Hekstra die binnenkort met de resultaten van zijn eigen fantastische en unieke PV-systeem zal komen; PJS)
29-4-2009
"Ik lees uw website zeer regelmatig en ben onder de indruk van uw kennis van zaken."
27-4-2009
"Mooie informatieve site heb je gemaakt." (e-mail van technicus van basisschool in Bussum die daar een 5,8 kWp PV-systeem heeft laten installeren en die PPV ontdekte; PJS)
21-4-2009
"Met grote interesse heb ik uw website (Polderpv.nl) gelezen en mijn complimenten voor de volledigheid en de manier van uw schrijven zodat uw site van begin tot het eind interessant blijft."
15-4-2009
"... complimenten met uw eigen, goed gedocumenteerde site." (reactie van een medewerker van de redactie van SC, het weekblad bij de Staatscourant met uitleg bij wet/regelgeving n.a.v. een e-mail van mij over een stuk over de "slimme meter"; PJS)
9-4-2009
"Ik blijf de ontwikkelingen volgen en geniet van de site. (Van een van de bewonderaars op Wise die even een praatje kwam maken)."
8-4-2009
"Ik bewonder voorts en heb groot respect voor mensen als PolderPV en de diverse anderen die ik hier voor het gemak niet zal noemen, die tegen de stroom van de binnenharkende grootkapitalisten in proberen pleidooien te houden voor duurzame energie." (zinnetje uit een ge-wel-di-ge tirade van ene Ruud op het weblog van zonnestroom producent Niels Thijssen; PJS)
7-4-2009
"... dank voor de veelheid aan informatie die door jullie beschikbaar komt."
14-3-2009
"Al enige tijd volg ik jouw site met bovengemiddelde belangstelling ... Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in deelname aan die fantastische SDE regeling en de realisatie van een nieuwe zonnestroominstallatie van 3,5 kWp." (enige ironie mag Erwin Brakenhoff, gezien het "dossier" op zijn eigen website, niet ontzegd worden. Polder PV ontvangt gaarne een bijdrage van EZ n.a.v. het aanbrengen van alweer een SDE klant... ; PJS)
11-3-2009
"... complimenten over de site, staat elke week wel weer iets leuks en nieuws bij."
9-3-2009
"Mijn complimenten voor je informatieve site!! Indrukwekkend."
26-2-2009
"In mijn pogingen ondernemende plannen met PV te concretiseren ben ik de afgelopen maanden natuurlijk een trouwe bezoeker geweest van PolderPV.nl, een onuitputtelijke en actuele bron van informatie." (e-mail aan Polder PV)
19-2-2009
"Juist jouw prachtige site spettert immers van het enthousiasme en daar kan ik me erg in vinden. En anderzijds weet ik je duidelijke kritieken ook op waarde te schatten." (Harry Schreven die ook een hele leuke zonnestroomsite heeft, in een reply op een mail om informatieverzoek van Polder PV)
10-2-2009
"Mooi verslag op je site van het WISE jubileum " ("speksteenkachel" op Tweakers forum)
14-1-2009
"Ik ben een fan van je pagina en kijk bijna elke dag." (e-mail van een Nederlander werkzaam in Polen)
14-1-2009
"Ik merk dat ik me ECHT moet inhouden om niet meteen ALLES te gaan bespreken, hahaha!" (Reactie in een e-mail van disc-jockey Ray Meur van RayRadio na mijn eerste live optreden in zijn op zonne-energie gefocuste radioprogramma; PJS)
12 en 13-1-2009
"Vandaag ontdekte ik uw website. Wat een heerlijk fenomeen!" en "Jouw site is precies dat fileermes wat ik nodig heb om door alle prachtige praatjes en plaatjes van bedrijven en overheden heen te snijden en een beter beeld te krijgen." (e-mails van een ondernemer die met spoed "aan de zonnepanelen" wil...)
   
20-12-2008
"Met veel interesse volg ik al een tijdje uw weblog. Allereerst wil ik u feliciteren met het vele goede werk dat u (al) verricht heeft om anderen te informeren over de ins en outs van duurzame energie. Ik ben het absoluut met u eens over de waanzin van de onnodige bureaucratie die welwillende PV aanschaffers moeten trotseren, zeker wat SDE aangaat..." (e-mail aan Polder PV)
15-12-2008
"Met bewondering heb ik uw website door zitten spitten. Ik had er geen idee van dat er over een dergelijk onderwerp zoveel te schrijven was."
1-12-2008
"Zonnigtype heeft gelijk en krijgt gelijk. Ik breng het iets anders, met minder cijfers, maar duidelijk is nu wel wat er bedoeld wordt met de staatsgreep in de meterkast." (ook eric-pvt, forum contribuant van het geweldige Duurzame Energie festijn op Gathering Tweakers, krijgt steeds meer in de gaten op welke monumentale wijze de energieconsument genaaid wordt in Nederland, daarbij refererend naar talloze bijdragen door Zonnigtype alias polderboy, waaronder citaten uit het ranzige "slimme meter dossier"; PJS)
11-11-2008
"Prachtig, ik weet dat als ik jou een email stuur ik een geweldig enthousiast verhaal terug krijg." (Johan Trip van Solarplaza.com nadat ik een reply had verstuurd n.a.v. opmerkingen over mijn SDE nieuwsbrief, "Polderkolder" nr. 21; PJS)
11-11-2008
"Peter is een groot kenner en criticaster van de huidige energiepolitiek en heeft ons en iedereen die hier woont, de ogen geopend voor de mogelijkheden van duurzame energie." (buurvrouw die oproep tot ondertekening van "pro-klimaatwet - anti-kolencentrale - pro feed-in" acties doorstuurde naar mensen op haar adreslijst...; PJS)
10-11-2008
"Ik bewonder en respecteer je om je niet aflatende inzet. Ik ben er zelf ook zo een, vechten voor de goede zaak, voor eerlijkheid en rechtvaardigheid, en doorgaan, vooral doorgaan, ook al vraagt dat veel
energie !"
(e-mail aan Polder PV; PJS)
10-11-2008
"Dank voor wederom uitstekend commentaar op de SDE regeling. Wij zitten hier ook nogal eens met ons handen in het haar." en "Dank voor je geweldige nieuwsbrief!! Je kritische toon spreekt mij wel aan, en ik heb de indruk dat je steeds de spijker op z'n kop slaat met de stukjes." (twee reacties van professionals uit "het wereldje" die ik kreeg n.a.v. mijn zeer onregelmatig verschijnende nieuwsbrief "Polderkolder" (nr. 21) over de gevolgen en implicaties van de SDE regeling voor zonnestroom; PJS)
6-11-2008
"...bedankt voor de weer o zo leuke info of moeten we eigenlijk weer janken." (reactie van een professional uit "het Nederlandse PV wereldje" op de vergelijking door PPV van de infovoorziening over de module specificaties tussen NUON als leverancier en onafhankelijke Duitse top producent Schüco; PJS)
6-11-2008
"Misschien niet de meeste high-tech site, maar wel een van de meest duurzaam ingestelde en informatie verstrekkende site[s] die we hier op Nederlands grondgebied mogen koesteren...." (reactie op reactie op reactie op Gathering Tweakers forum van NielsTn n.a.v. content Polder PV. Hou op mannuh, anders ga ik naast m'n schoenen lopen...; PJS)
4-11-2008
"Als newbee voel ik me erg ontmoedigd door je negatieve commentaar ... Erg jammer want als je daar doorheen kijkt (een geluk voor jou dat ik dat kan en wil) verstrek je enorm veel waardevolle informatie. Jammer dat ik je website niet eerder heb mogen ontdekken." (zoet en zuur, de vaste ingrediënten van de Polder PV salade, vallen niet altijd even goed. Wat voorstelbaar is, maar wat een vaste waarde blijft op de site...; PJS)
4-11-2008
"We kunnen je wel gelijk geven en dat heb je meestal ook wel." (tongue-in-cheek reactie van tw_eek, forumbezoeker Gathering Tweakers, op stellingnames van zonnigtype a.k.a. polderboy...; PJS)
29-10-2008
"Van harte met 5 jaar PolderPV!! Dank voor je tomeloze inzet en bron van veel informatie. Ik wens je nog vele jaren (zonne)energie om door te gaan met je site." (formeel is pas het 4e jaar "afgerond", maar "what the heck"... Dank!; PJS)
29-10-2008
"Met dank voor het gratis abonnement op uw site!" (zeer trouw Polder PV lezer doet alvorens deze uitspraak te doen een "offer you can't refuse" aan de polderknaap...; PJS)
25-10-2008
"Ik volg jullie site met argusogen." (e-mail van een potentieel nieuwe zonnestroom producent n.a.v. de onheilspellende berichtgeving over de bureaucratie rond de SDE regelgeving op Polder PV; PJS)
23-10-2008
"In ieder geval is het hartstikke duidelijk dat jouw website elke dag met de stofkam wordt doorgenomen ... Toch een enorm stuk erkenning van jouw autoriteit op dit terrein." (e-mail van een van de hardste trekkers aan het doen laten verdwijnen van het onrecht over de "gedwongen metervervanging", Bert Roode, over de informatievoorziening van Polder PV over de SDE regeling. Die regelmatig tot gevolg had dat de website van SenterNovem haastig werd "aangepast", of dat er opeens mensen een telefoontje of een e-mail kregen. Uiteindelijk met DIT leuke resultaat...; PJS)
21-10-2008
"... op jouw site staat een schat aan informatie."
14-10-2008
"Ga zo door met je geweldige (en best leesbare) site."
6-10-2008
"...iedere dag bestudeer ik uw leerzame website."
1-10-2008
"Ik bedoel het echt opbouwend, maar als je op je homepage terechtkomt rennen mensen echt gillend weg. 't is nou niet bepaald laagdrempelig." en "Ik ben er aan gewend en weet inmiddels waar ik moet kijken. " (discussie tussen Tweaker forum bezoekers "sopsop" en "Punkrocker" n.a.v. leesbaarheid resp. content van Polder PV, die op deze dag alweer 245 unieke bezoekers had... ; PJS)
24-9-2008
" @ Polder. Ik had het niet beter kunnen verwoorden." (reactie van vast forum bezoeker Shine n.a.v. een karakteristieke polderiaanse post (respons op enkele compleet geflipte posts van een call-center medewerker) op inmiddels reeds de verbijsterende 60ste pagina in een thread over de energiepiraat NEM/NLEnergie op het TROS Radar forum; PJS)
17-9-2008
"Je werk wordt aan deze kant zeer gewaardeerd. Het zou eens tijd worden dat er eens een persoon met dezelfde passie (en vermogens) zitting gaat nemen in het 'parlementaire hol'. Ik zou jou er graag zien zitten." (e-mail aan de polderboy over zijn eerste korte beschouwingen over SenterNovem's nieuwste gifadders m.b.t. "duurzame warmte". Echter: no thanx. Daarvoor zijn immers lieden "van een ietwat ander kaliber" nodig... ; PJS)
16-9-2008
"... je site http://www.polderpv.nl is hoogst informatief en je zoekt de zaken goed uit. Voor mij een bron van goede informatie, waarvoor dank." (reactie van Rob Kemmeren op Peak Oil site; PJS)
27-8-2008
"Helaas heb ik, ondanks de tanende vakantieperiode, veel te weinig tijd om de schat aan informatie op je immer inspirerende website eindelijk eens volledig door te nemen." (e-mail aan Polder PV)
25-8-2008
"Ik heb inmiddels zoveel nuttige info via je site gekregen dat ik ook wel eens een keer wat terug mag doen." (lezer van Polder PV heeft een byzonder leuk cadeau'tje, en, ja, het heeft "iets" met zonnestroom te maken... ; PJS)
16-8-2008
"... de zonne-energie nieuwswebsite van Nederland waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van Nederlandse, Duitse & andere subsidieregelingen, zonne-energieprojecten en slimme meters in een kritisch ‘ongezouten’ jasje worden beschouwd." (omschrijving van de "Nederlandse energiewebsite" Polder PV op een nieuwe pagina op de Nederlandse Peak Oil website; PJS)
13-8-2008
"De Intersolar reportage was geweldig. Nadeel: je moet zoveel kwijl wegvegen van het toetsenbord."
12-8-2008
"What a great page." (reactie van de manager van een bedrijf wat uitgebreide marktanalyses doet van de internationale PV markt m.b.t. mijn Engelstalige Intersolar 2008 pagina...; PJS)
7-8-2008
"I am glad to know your company from the Internet, and see that your company is outstanding in the industry." (Chinese plastic producent in e-mail aan PPV houdt wel van een potje overdrijven en de plank ietwat ver misslaan...; PJS)
28-7-2008
"... hartelijk dank voor je zeer scherpe commentaar vanaf de kantlijn over de energiewereld. Ik ben al jaren een trouwe lezer van je zeer geslaagde scherp ironische artikelen op je website." (e-mail aan Polder PV)
11-7-2008
"Erg goede website, wat zullen de bobo's bij de Shell/Nuon/Eneco/etc. u haten vanwege het verkondigen van de harde waarheid....." (e-mail aan Polder PV)
8-7-2008
"Polderboy's vondsten over deze reclame-glibberjongens en de onder de tafel geveegde Elektran-overstap verdienen echter zeker wel een pluim." (Reactie van TROS Radar Forum bezoeker jsp op het graafwerk van de polderboy n.a.v. dubieuze marketing kruisbestuiving tussen Neckermann/Oxxio, en de onthulling van enkele opvallende details over het plotsklaps intrekken van de leveringsvergunning van Elektran; PJS)
25-6-2008
"Ik lees je - soms misschien een beetje te kritische - bijdragen op PolderPV graag. Je levert m.i. een waardevolle impuls aan de ontwikkeling van het PV-gedachtengoed."
2-6-2008
"Wat een ontzettende superfoto, die pergola fotovoltaica!!! Zowel in technisch als in artistiek opzicht! Complimenten daarvoor. Hangt zeker al ingelijst in huize Polder?" (commentaar van PPV lezer op de mooie, door mijn partner gemaakte foto voor het 443 kWp "zonnezeil" aan de boulevard in het noorden van Barcelona; PJS)
28-5-2008
"Hallo Peter, het is zo saai, iedere dag kijk ik even of er weer sappige berichtjes staan op je site maar nee .... alles toch wel goed met je? Nou, je bent vast lekker op vakantie of zo ...." (bericht van een ogenschijnlijk tijdelijk werkeloze energieconsulent die Polder PV blijkbaar noodzakelijke dagelijkse kost vindt en iets "miste". Klopt. Ik was tot en met 30 mei op vakantie, dus effe afkicken geblazen...; PJS)
5-5-2008
"Blijf vooral doorgaan met stout zijn." (reactie van contribuant op mijn excuses voor ietwat voorbarige, op karakteristiek prikkelende polderiaanse wijze gepubliceerde info tijdens zijn afwezigheid...; PJS)
29-4-2008
"Zonnigtype: wanneer komen de bumperstickers hiervan beschikbaar " (Tweakers forum bezoeker NielsTn reageert ietwat überspontaan op de polderjongen/zonnigtype one-liner "Energie = Macht = Geld = PO-LI-TIEK"; PJS)
25-4-2008
"Ik volg al 2 jaar de website, prachtig! En veel info."
21-4-2008
"PETER SEGAAR IS DE LUIS IN DE PELS.... MEER DAN DE MOEITE WAARD OM ZIJN AKTUALITEIT EN EERLIJKHEID TE ERVAREN !!!!" (pop-up venstertje bij de link naar Polder PV die "oude PV-rot" Jan van der Krift uit Weert op zijn zonnestroom pagina heeft gezet...; PJS)
21-4-2008
"Ga vooral door met het promoten van zonnestroom, het is dankzij mensen als jij dat de zonnerevolutie op gang komt :D."
20-4-2008
"Je bent weer in vorm vandaag Polderboy! Neemt niet weg dat je helemaal gelijk hebt!" (Tros Radar Forum [onderdeel Energiebedrijven...] bezoeker "wicher" reageert op een wederom sappig stukske commentaar van de polderboy - ditmaal over deur-colportage voor energieleveranciers...; PJS)
15-4-2008
"Gewoonweg schitterende site met sublieme grafieken." (e-mail van een Vlaams liefhebber van Polder PV ... aaaahhhhh, lekker is dat, weer een paar maandjes energie binnen ...; PJS)
5-4-2008
"Ik ben sinds een aantal weken grote fan geworden van je ongezouten en kritische commentaar op onze regelzuchtige overheid." (e-mail van een Polder PV lezer die het SDE verhaal heeft gelezen...; PJS)
3-4-2008
"L'attivista solare Segaar..." (Ook in de Italiaanse versie van Photon 3/2008 verscheen het beroemde artikel over de Nederlandse SDE van Christoph Podewils, net als in de reeds verschenen Duitse, Spaanse, en Engelse versies...; PJS)
2-4-2008
"Peter Segaar (zonnepaneel-goeroe, appeltaart-specialist, criticaster, bengel-van-Politiek-Den-Haag, luis in de pels van energiebedrijven en electriciteitsnetwerk-leveranciers... oh en ook web-master van PolderPV )..." (Niels Thijssen, winnaar van de Super SDE Prijsvraag op Polder PV, op zijn website na ontvangst van het felicitatie mailtje...; PJS)
28-3-2008
"... er zijn nog weinig mensen in Nederland die 't nog goed voor hebben met 't milieu..." (e-mail aan Polder PV...)
27-3-2008
"... my thanks to PolderPV for paving the way for the Dutch on this site." (bedankje van PhiRo voor het mogelijk maken van inschrijving voor Nederlanders met zonnestroom systemen op de succesvolle databank van Sonnenertrag n.a.v. mijn bemoeienissen; PJS)
26-3-2008
"Beste PV SDE waakhond (Pitbull)..." (aanhef van een e-mail aan Polder PV n.a.v. de door hem op de voet gevolgde, totaal uit de hand lopende "SDE affaire"...; PJS)
19-3-2008
"Ik vind je commentaren schitterend !!! Blijf zo doorgaan, want het is echt héél hard nodig." (Een van vele commentaren op het inmiddels tot een forse beerput uitgroeiende SDE dossier op Polder PV; PJS)
14-3-2008
"Hartelijk dank voor de door u gevoerde niet aflatende ondersteuning van zonne-energie. Het zijn inderdaad dolle dwaze dagen..." (een van de weinig overgebleven onafhankelijke installateurs uit het kleine NL zonnestroom wereldje bedankt in de bizarre aanloop naar het opengaan van de SDE regeling Polder PV en Floris W. voor jarenlange informatievoorziening aan de burger...; PJS)
13-3-2008
"Ik ben het met Peter Segaar eens. Energiebesparing is helemaal niet in het belang van de overheid noch van de energiemaatschappijen." (reactie op een reply van de webmaster van Polder PV op de bemeteringsproblematiek in de meterkast van zonnestroom invoeders (in spé) op Paulus Janssen (SP) zijn weblog; PJS)
10-3-2008
"Jouw website is inspirerend en zeer informatief, maar ondertussen ook omvangrijk." (I know, I know...; PJS)
9-3-2008
"El activista solar Segaar..." (karakterisering van webmaster van Polder PV n.a.v. telefonisch interview met hem over NL SDE-regeling door Duitse Photon journalist, wiens artikel ook in de Spaans-talige versie van het beroemde solar tijdschrift verscheen (februari nummer Photon La Revista de Fotovoltaica 2008: p. 18; PJS)
6-3-2008
"Chapeau voor je lekker sarcastische verhaal!" (n.a.v. mijn vlammende kritiek op de inhoud van de FAQ pagina op de SenterNovem website m.b.t. de praktische gang van zaken rond de SDE regeling voor zonnestroom; PJS)
1-3-2008
"Sjeez, wat een ellendige klotesite.", en "Ik weet, het is niet mijn site, maar er staat behoorlijk wat op.", en "De website op zich is een beleving." (berichten op het altijd weer heftige, vaak door de "wat jongere Nederlanders" bezochte forum.fok.nl n.a.v. een verwijzing naar de berichtgeving over de nieuwe SDE-regeling op Polder PV...; PJS)
29-2-2008
"Nou, dat heb ik dus allemaal te danken aan meneer PolderJoch die toch maar mooi een Wim Sinke aan zijn tafel laat plaatsnemen. Van het 1 komt het ander." (goede kennis heeft e.e.a. overgehouden aan een byzonder interessante conversatie met de prima pares van de NL zonnestroom die gesprekspartner Polder PV even aan zijn tafeltje nodigde vlak voor het KIVI NIRIA symposium in Breukelen; PJS)
26-2-2008
"Ik geniet enorm van uw (soms erg scherpe) reacties op Polder PV!!"
15-2-2008
"PolderPV - site van een Nederlandse PV eigenaar: een aanrader om te bezoeken." (verwijzing op linkpagina van Belgische collega; PJS)
11-2-2008
"Man, man, je bent weer lekker bezig! Ongelofelijk zoals jij je in de subsidie-beerput stort. Ik neem alles terug wat ik ooit heb gezegd: het is maar goed dat jij geen baan hebt anders hadden we niemand om de broodnodige kilo's zout op die regeringsslakken te leggen." (Eerste reactie op mijn uitgebreide artikel "EZ liegt dat het (officieel) gedrukt staat..."; PJS)
8-2-2008
"Verder veel succes met je site ... welke ik regelmatig bezoek om op de hoogte te blijven van de juiste stand van zaken!"
30-1-2008
"Jij bent nou 1 van de weinigen die ik niet onder die noemer zou willen scharen " (Tros Radar Forum stamgast "Ali Bensalah" corrigeert de polderjongen die zichzelf als "domme hollandsche burger" had voorgedaan...; PJS)
28-1-2008
"Dank voor de mail. Leuk om van één van de PV-goeroes in Nederland iets te horen." (e-mail van een nieuwe Nederlandse PV-startup aan wie ik een vraagje stelde...; PJS)
27-1-2008
"Eerst en vooral proficiat met je site! Bevat een schat aan informatie."
25-1-2008
"Je bent echt supersnel op je site, daar kan ik niet tegenop!" (Polder PV lezer dacht snel te zijn met een e-mail met het leuke nieuws van Vermeend's zonnestroom plannen, maar ... het nieuws stond al op Polder PV...; PJS)
20-1-2008
"Je reactie voldoet weer volledig aan mijn verwachtingen, beste Polder Boy Als trouwe lezer van je website had ik dit natuurlijk verwacht (Tweaker contribuant "zonneschijn" reageert n.a.v. een antwoord van de polderboy a.k.a. "zonnigtype" op prikkelende vragen over probleempjes rond het aflezen van een teruglevertelwerk bij deze zonnestroom producent...; PJS)
9-1-2008

"Het is nogal wat leeswerk maar zeer aan te bevelen." (in een aan de leden van Sunergy door Henk van Woerden doorgestuurde e-mail, met links naar mijn zeer kritische analyses van de nieuwe SDE-subsidieregeling en Cramer's aanschafsubsidie; PJS)

7-1-2008
"... hmmm groter? Nou qua hits/bezoekers op m'n site ben jij weer "übermeister" ;o))" (reactie van PV Newbee Niels Thijssen op een complimenterende e-mail van de polderboy over het feit dat hij in een keer zoveel PV-modules heeft bijgeplaatst dat hij Polder PV is voorbijgestreefd in opgesteld vermogen; PJS)
   
24-12-2007
"Ik kijk voor 2008 wederom uit naar je heerlijk gezouten stukjes commentaar." (professional uit het kleine Nederlandse PV-wereldje in een reactie op mijn e-mail "kerstkaart" met prikkelende boodschap; PJS)
18-12-2007
"Dank voor je reactie en zeer leesbare en goede verslag!" (organisator van het KNAW symposium Biobrandstoffen en Biodiversiteit in reactie op doorgeven van link naar mijn bespreking van dat symposium; PJS)
7-12-2007
"Leuke site zeg, ik heb het met veel plezier bekeken."
6-12-2007
"Ik blijf je volgen met je DE-nieuws. Wat een werk steek je daar in ! En wat informatief !" (Jaap Langenbach van Wind Service Holland, in een e-mail aan Polder PV, lust ook wel pap van een kritische blik op de DE/energie-sector...; PJS)
5-12-2007
"PolderPV fan" (slotregel in een e-mailtje aan PPV...; PJS)
4-12-2007
"Van mij wel
* TD-er heeft zelf ook nog wel wat van dergelijke “zonde's”, maar niet met zoveel stijl als een buizenversterker. "
(reactie van een Tweaker op de "coming-out"/biecht van polderboy/zonnigtype dat hij in het bezit is van een selectief gebruikte BUIZENversterker, en zijn prikkelende vraag aan de over energiebesparing discussiërende forum contribuanten of men dat wel "OK" vindt...; PJS)
30-11-2007
"... je hoeft duidelijk niet te stoken, je typt je wel warm ;o))) ... na 3 jaar energetisch verantwoord webben wordt jouw site erg drukjes :o)"
29-11-2007
"Man, man, petje af voor jouw luis-in-de-pels werk, het uitvlooien van beerputten met reglementen die alleen opgezet kunnen zijn om het zo moeilijk mogelijk te maken en je spring-der-op mentaliteit om duistere lieden een poepje te laten ruiken!

Zou je niet onderhand betaald moeten worden voor dit soort werk? Of subsidie krijgen? Om domme en luie Binnenhof bewoners weer even bij de les te krijgen? Misschien een soort lobbyist betaald door de duurzame industrie? Of gaat dat tegen je principes in?"
27-11-2007
"... met veel plezier zit ik vanavond achter de pc en geniet van jouw smakelijke kijk op ons polderlandje."
23-11-2007
"... mooie en een groene website heb je; zal eens een weekje verlof moeten nemen om daar door te geraken. " (Polder PV bezoeker uit Vlaanderen; PJS)
23-11-2007
"Ik vind jouw website nog steeds geweldig en leuk leesvoer. Vandaar dat ik iedereen, die in zonne-energie is geïnteresseerd, naar jouw website verwijs."
19-11-2007
"Some guys have all the luck. " (Tweaker Punkrocker, werkzaam bij het energieconcern wat Solland voor een groot deel heeft opgekocht, lijkt een beetje jaloers dat polderboy/zonnigtype in het bezit is van zo'n prachtig spinnewebcelletje van Solland Solar...; PJS)
15-11-2007
"Ongelooflijk... ik ben het eens met zonnigtype." (Tweakers forum bezoeker ssj3gohan [yup, dezelfde als bij deze reactie] is het, hoe is het mogelijk, een keertje vet eensch met den polderboy... ; daar snel op volgende reactie van forumstarter CanonG1: "Het kan de beste overkomen ". Hou op!; PJS)
6-11-2007
"Sinds enkele maanden ben ik mij aan het verdiepen in zonne-energie en de mogelijkheden. Jouw site is hierbij een fantastische informatiebron, waarvoor dank."
31-10-2007
"Van harte.... ben een dagelijkse bezoeker Ga vooral zo door " (N.a.v. terloopse melding van Polder PV dat hij 30 oktober 2007 3 jaar "on-line" was: Tweakers DE forum contribuant mrclfrtjs bezoekt zo te zien niet alleen dagelijks dat techneutenforum, maar besteed ook "elders" zijn tijd met veel plezier...; PJS)
24-10-2007

"... enthousiast en welschrijvend PV bezitter." (karakterisering van (webmaster van) Polder PV op linkpagina van Resourcesolar website)

12-10-2007
"WAAUW! Die zit!" (reactie op Polder PV's "beschouwing" over het meest recente FD stuk vol publiekelijk gemanipuleer en gekontdraai van een van de meest prominente kernenergie pushers van Nederland, de CEO van Delta; PJS)
10-10-2007
"Polderjongen, ik heb je site ff gedeeltelijk doorgelezen en heb wel gezien dat je zeer diep ingevoerd bent in alle materie, zowel op technisch gebied als op het gebied van economische en politieke ontwikkelingen rondom zonne-energie: mijn complimenten hiervoor." (reactie op het Vlaamse Ecologieforum, daar kun je weer maanden mee vooruit...; PJS)
4-10-2007
"... als u meer informatie wilt, kunt u op www.polderpv.nl kijken." (aan fossiele energie verkoop schatrijk wordende energie holding NUON vindt een bondige verwijzing naar de gratis particuliere zonnestroom site Polder PV blijkbaar het maximaal haalbare op het vlak van basale informatieverstrekking over zonnestroom aan een verbolgen klant met grootse PV-plannen...; PJS)
28-9-2007
"... dikke pluim ..." (reactie op uitvoerige Polder PV analyse van de realiteitszin en waarde van Cramer's nieuwe "zonnepaneel aanschaf subsidie"; PJS)
18-9-2007
"... ik ben in het voorjaar PV-gek geworden door de site van jullie en www.zonnestroompaneleninnederland.nl." (reactie van PV-newbee Jaap van Dalen die de nodige kilowattpieken aan zon-PV heeft geïnstalleerd n.a.v. de enthousiaste websites van de polderjongen en van Floris W.; PJS)
27-8-2007
"Eerst en vooral hartelijk gefeliciteerd en dank voor alle informatie die we op uw website hebben kunnen terugvinden m.b.t. alternatieve energie. It's an eye-opener ... !!!"
17-8-2007
"Je hebt toch niemand je flat uitgepest om die panelen te pakken te kunnen krijgen hoop ik? " (bespeur ik daar enige mate van jaloezie bij CanonG1 op het Tweakers forum, n.a.v. onze recente aanschaf van nog twee Shell paneeltjes á 0,98 euri/Wp...?; PJS)
13-8-2007
"Met zo'n verbruik kun je thuiskomen " (Tweakers forum bezoeker Speksteenkachel kan het lage stadswarmte verbruik van Polder PV [7,7 GJ/jaar] wel waarderen...; PJS)
13-8-2007
"Helder en innovatief. Goede alternatieve kijk op de energie voorziening, wel zeer vanuit de optiek van de PV techniek. Reageert goed op reacties van lezers. Kleurstelling is erg... ehhh... apart." (eerste "beoordeling" van Polder PV website op WebsiteJudge.com...; PJS)
8-8-2007

"Ik neem mijn petje af voor je vechtlust, je laat je echt niet met een kluitje het polderriet insturen!" (de polderjongen gaat weer eens een robbertje [bek]vechten met enkele energiebureaucraten...; PJS)

3-8-2007
"Weer veel te lezen. Zeer toegewijd denk ik, tot aan Nieuwspoort, maar ik begin bij polderpv.nl! (Wat betreft die oplossingen, ik denk dat dat wel gaat lukken). Wat een werk wat een werk." (reactie bij bericht op weblog Paulus Jansen/SP; PJS)
2-8-2007
"... ik vind jouw site een prachtige site!"
31-7-2007
"Hoi peter de verschrikkelijke..." (aanhef van e-mail van een goede PV-collega nadat ik weer eens een sappig stuk met zonnestroom commentaar naar de verzender had gestuurd...; PJS)
29-7-2007
"Je bent wel een lekkere herrieschopper hè " (Bijdrage op het Tweakers forum n.a.v. vorige bericht hieronder...; PJS)
28-7-2007
"Kleinduimpje daagt de reus uit." (Paulus Jansen, energiespecialist van de SP, steekt hart onder de riem van Polder PV n.a.v. zijn analyse "goede terugleververgoeding" Essent Retail... ; PJS)
25-7-2007
"Dé zonne-site van Nederland: PolderPV" (linkpagina van New-Energy.tv)
15/20-7-2007
15-7 (ssj3gohan): "Ook is die polderpv gast wel erg enthousiast (eenzijdig?) op z'n site..." ; 20-7 (ookhoi): "Tja, 't is zijn site ;-" (2 Tweakers forum contribuanten bediscussiëren het fenomeen Polder PV... ; PJS)
14-7-2007
"Zeeeer uitgebreide site van Peter Segaar, goede plaats om je zoektocht naar zonne-energie te beginnen." (linkpagina van PV-newbee...; PJS)
10-7-2007
"Ongelooflijk prijzenswaardig uw website. Echt de moeite waard om goed te volgen."
9-7-2007
"Je hebt een Site die ik wel kan waarderen! Ik ben zeer ingenomen met je visie! Vooral de houding t.o.v. “grote jongens”. Verder zeer informatief en deskundig. Ga zo voort!"
4-7-2007
"Mooie site, wil graag op de hoogte worden gehouden." (warmtepompen leverancier vindt Polder PV ook al interessant...; PJS)
12-6-2007
"Als ik uw activiteiten zie dan denk ik dat u iemand bent die interessante ideeën heeft over deze problematiek" (Directeur van de Milieudienst West Holland zoekt "dwarsdenkers" om duurzaam beleid voor Leiden uit te stippelen - zou hij aan het "goede adres" zijn, denkt u? PJS)
11-6-2007
"... Peter Segaar, voor het onderhouden van mijn motivatie, zijn felheid en vasthoudendheid" (oud-medewerker van NUON bedankt o.a. de polderjongen voor zijn aandeel in de "correctie" van veel OK4-leed bij de JEZ deelnemers; PJS)
8-6-2007
"Ik kijk er elke week naar uit dat er weer nieuwe berichten verschijnen."
7-6-2007
" Hartelijk dank grote PV-goeroe " (Tweakers forum bezoeker "Punkrocker" bedankt de polderjongen voor het uittypen van een leuk voorwoord uit De Kleine Aarde...; PJS)
6-6-2007
"Mede dankzij je postings op de diverse fora en de PolderPV website ben ik ook door het PV-virus aangestoken en heb ik me afgelopen winter te pletter kunnen lezen . Dus je hebt resultaat van al je inspanningen!" (PV Newbee Loes Schutters is "gevallen" voor haar nieuwe blauwe vrindjes...; PJS)
6-6-2007
"... lees daags uw site en feliciteer u met uw vrouw, moet in mijn ogen 'n kraan van 'n meid zijn, top! [de mijne is gelukkig de deur uit]" (Bezoeker van Polder PV heeft bewondering voor het incasseringsvermogen van mijn partner... De polderjongen stuurde de volgende reply: "Mijn partner is een bovenste beste, lieve meid. Met zeer veel engelengeduld en zeer hoge tolerantie grenzen... "; PJS)
2-6-2007
"Leuke website heb je, ik volg hem al een paar jaar!"
31-5-2007
"Mijn complimenten voor die fijne en af en toe heerlijk cynische polderboy webstek.¹ En ook van al die mooie, soms onbegrijpelijke² opbrengstgrafieken wordt ik als meten=weten boy helemaal warm¹ (Ton's Blauwe Hoek webstek staat uiteraard op numero uno³)."
(
¹ ; ² ; ³ ; PJS )
31-5-2007
"Ik lees veel fora's en websites over energie en met name zonnepanelen. De site van zonnigtype is dan ook een vast onderdeel van mijn surf avond." (Tweakers bezoeker JopieE sopt blijkbaar van Polder PV, wiens lokale schuilnaam ... juist, ja, is!; PJS)
24-5-2007
"Gisteren toevallig het NRC gelezen, en wie prijkt daar op een foto bij een artikel over alternatieve energie als een soort guru op z'n dak tussen de zonnecellen? Een van onze tweakerts." (Een van de vele lezers op het inmiddels al DERDE rap groeiende Tweakers forum onderdeel duurzame energie ontdekt een "bekende" in de NRC...; PJS)
23-5-2007
"... heb veel posts van je gelezen en moet je complimenteren met ... de manier waarop je schrijft, vol geduld, goed beargumenteerd, goed onderbouwd en dan ook alle drogredeneringen omzeilend." (Polder PV bezoeker ontdekt dat ik "nogal wat" bijdragen aan het forum "Samen Werken Aan Nederland" heb geleverd [onder Duurzaamheid en Energiebesparing, "polderjongen"]...; PJS)
23-4-2007
"Erg boeiende data en leuk dat je er zo veel werk van maakt."
2-4-2007
"... een erg leuke, interessante site waar ik al veel dingen van geleerd heb."
2-4-2007
"Jouw website vind ik erg goed en nog beter de gedachtengang, waar ik mij vrijwel geheel bij aansluit. Zelf ben ik druk aan het sparen voor een zonneboiler en hopelijk ook een aantal zonnecellen." (reactie van een "zonnewarmte en PV-newbee in wording"...; PJS)
24-3-2007
"Begon me al zorgen te maken: geen updates op de site, geen respons op email... Hij zou toch niet onder een zonnepaneel terecht gekomen zijn?" (trouw bezoeker maakt zich zorgen als blijkt dat er nauwelijks nieuws op Polder PV is omdat de webmaster een stevige hoorzitting achter de rug heeft en er een paar dagen tussenuit gepiept blijkt te zijn voor wat frisse lucht op een Waddeneiland... ; PJS)
13-3-2007
"Pracht site heb je, duidelijk een ervaringsdeskundige!" (PV-newbee die net eventjes voor zichzelf bijna 4 kilowattpiek aan Sharp paneeltjes direct uit Taiwan heeft "geregeld"...; PJS)
7-3-2007
"Een omvangrijke zonnestroom site...." (linkpagina Helios Solar Park initiatief; PJS)
21-2-2007
"Misschien wat voor jou? Polder Energy BV, groener kunnen we het niet maken..." (reactie van een Echte Energie klant die op zoek is naar een betrouwbare groene leverancier gezien de verkoop van het bedrijf aan Eneco...; PJS)
8-2-2007
Nou moe? Ik bloos helemaal! Paulus Jansen (SP) over Polder PV...
8-2-2007
"Een zeer grote hoeveelheid, ietwat ongestructureerde, informatie over photovoltaische (PV) energie in Nederland." (Ha! Dat vind ik wel een mooie van het ECN (onder Polder PV). Dank voor het "compliment"...; PJS)
4-2-2007
"... mijn dank voor de tijd en moeite die je de afgelopen jaren in je site hebt gestopt. Ik heb er met genoegen doorheen gebladerd."
2-2-2007
"... you have said it all." (reactie 192 op mijn bijdrage, nr. 191, op website SP over de dreigende fusie van NUON en Essent; PJS)
2-2-2007
"Ik ben druk met het lezen van je website en daar ben ik nog wel even zoet mee. Ik ben onder de indruk, complimentjes van deze kant." (reactie op Tros Radar forum; PJS)
25-1-2007
"Ik lees altijd graag je verslagen over energie(bedrijven)."
8-1-2007
"Tjonge polderboy, je website is uh..... overweldigend, to say the least." (reactie op Tros Radar forum; PJS)

voor eerdere reacties, klik HIER, recentere reacties zie HIER


© 2007-2010 Peter J. Segaar/Polder PV, Leiden (NL)