starting up our own green power production unit: 4 solar panels, March 2000
"......"

links

PV-systeem
meten=weten
grafieken
graphs
huurwoningen
nieuws
index

 

SOLARENERGY

Citaten pagina 2

Op deze pagina een greep uit opmerkelijke citaten die betrekking hebben op PV/zonne-energie of (duurzame) energie/ontwikkeling in het algemeen. De volgorde is van onder naar boven (chronologisch). De meest recente citaten vindt u op de actuele citatenpagina. Enkele keren wordt een citaat van persoonlijk commentaar voorzien door de webmaster (PJS)

citaten special: Hermann Scheer ("Energy Autonomy")

<<<      citaten actueel 4 3 2 1     >>>


"Climate change is the greatest market failure the world has seen."

Her Majesty's Treasury, 30 oktober 2006, in een persbericht van het Engelse Ministerie van Financiën bij de publicatie van het earth-shocking rapport van voormalig World Bank topeconoom Sir Nicholas Stern, waarin de gigantische economische kosten van klimaatverandering uit de doeken worden gedaan...
Bron: http://www.hm-treasury.gov.uk/newsroom_and_speeches/press/2006/press_stern_06.cfm


"... de meeste resultaten worden bereikt door bevlogen mensen. Niet door mensen die thuis op de bank blijven hangen."

Natuurlijk (forum bezoeker), 25 oktober 2006, in een af en toe wat heftige discussie over "terugverdientijd" van zonnepanelen en aanverwante bloedinteressante zaken...
Bron: http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=44610&postdays=0&postorder=asc&start=15


"Wie blijft doen wat hij altijd al deed, blijft krijgen wat hij altijd al kreeg ... een subsidietje hier, een regeling daar, een technologietje zus en een onderzoekje zo. Strooigoed."

Jan Paul van Soest (o.a. columnist Stromen), 20 oktober 2006, weet het weer op een onnavolgbare, en oh zo rake en genadeloze wijze te zeggen: als de (duurzame) energiesector niet gezamenlijk op gaat trekken in Nederland, zal het nooit wat gaan worden...
Bron: Nieuwsblad Stromen 8(18)/20 oktober 2006: p. 6


"We hope corporate America is paying attention. We want to see a lot of copycats."

(vrij vertaald, PPV:)

"We hopen dat het Amerikaanse bedrijfsleven oplet. We willen dat ze ons massaal gaan imiteren."

David Radcliffe (real estate vice president van het "Googleplex"), 17 oktober 2006, bij de presentatie van de plannen voor 1,6 MegaWattpiek aan zonnepanelen op de kantoorgebouwen van Google in Mountain View, California.
Bron: http://www.msnbc.msn.com/id/15301514/


"Misschien zou de tekst beter kunnen zijn “het leed dat machtsmisbruik heet”."

Tanja Koet, 14 oktober 2006, in een lezersreactie op het uitgebreide artikel "Het leed dat zonnepaneel heet" van Durk Geertsma in, o.a., het Noordhollands Dagblad.
Bron: bespreking (reacties op) identiek artikel in Leidsch Dagblad

Uiteraard refereert mevrouw Koet daarbij naar de almacht en arrogantie van de netbeheerders die de (wettelijk verplichte) saldering frustreren en saboteren (PJS)


"Ze proberen daarmee te bereiken dat er nieuwe kerncentrales of kolencentrales met gratis CO2-emissierechten gebouwd worden."

Ron Wit (Teammanager Klimaat en Economie, Stichting Natuur en Milieu), 10 oktober 2006, in een vlijmscherpe uithaal naar de grootverbruikende industrie die al jaren beweert dat Nederland veel te "duur" is voor energie, maar wat volgens een recent rapport van CE keihard gelogen blijkt te zijn...
Bron: http://www.snm.nl/page.php?pageID=88&itemID=2080


"De Task Force Energietransitie (TFE), die de invoering van duurzame energie moet bevorderen, staat onder leiding van Rein Willems, tevens directeur van Shell Nederland. Shell is niet geinteresseerd in CSP, dus vandaar. Bent u bereid, zodra u regeringsverantwoordelijkheid heeft, Rein Willems te ontheffen van zijn functie als voorzitter van de TFE? Nu hebben we een slager als voorzitter van de vegetariersvereniging."

Stichting GEZEN, 9 oktober 2006, in CSP-bericht 2006 – 16, waarin een oproep wordt gedaan om politici te bestoken met vragen om de CSP technologie krachtdadig door de Nederlandse regering te laten oppakken, inclusief bovenstaande voorbeeld waarin men harde noten kraakt over de "onpartijdigheid" van Shell topman Willems als voorzitter van de "Task Force Energietransitie".
Bron: e-mail aan Polder PV


"Deze wet heeft verstrekkende gevolgen voor de rentabiliteit van installaties en met name de installaties die elektriciteit terugleveren."

Maryse Chappin et al. (Univ. Utrecht, Koninklijke VNP), oktober 2006, in een scherpe analyse van de teloorgang van de WKK in de papier- en kartonindustrie n.a.v. de rampzalige gevolgen van de introductie van de "liberaliserings" E-wet van 1998.
Bron: Energie+ 26(5)/okt. 2006: pp. 28-30

Uiteraard geldt exact hetzelfde voor de tijdelijke overschotten die door de 30.000 zonnestroom- producenten in Nederland regelmatig op het distributienet ingevoed worden zonder dat daar ook maar een fractie van een milliseconde een probleem door ontstaat (en in warme zomers zelfs tot ontlasting van de netten in de peperdure piekuren leidt, zonder dat al die duurzame energieproducenten daar iets extra's voor ontvangen...). En als er uiteindelijk "gefactureerd" wordt, worden de meest verschrikkelijke trukendozen uit de bureaucraten-, krentenwegers- en pennenlikkersmouwen geschud om vooral maar geen cent "teveel" te hoeven uitkeren... (PJS)


"Lange adem bleek laatste adem na inname van fataal glas wijn door DE-sector..."

Polderjongen (Polder PV), 5 oktober 2006, in een poging om een titel te verzinnen voor het laatste hoofdstuk van Verbong's "klassieke" DE-boek, hetgeen een vroegtijdig einde lijkt te krijgen door het slot van het "MEP-drama" met de stemmingsuitslag van de moties op 26 september en 3 oktober 2006.
Bron: nieuws_DE.htm#5okt2006_MEP_motie_analyse


"Vetzucht wordt als een probleem gezien, maar de vergelijkbare oliezucht nauwelijks."

Weia Reinboud (auteur van "Honderd-en-een redenen tegen het automobilisme"), in een artikel in Milieudefensie Magazine over "groene leaseauto's".
Bron: Milieudefensie Magazine nr. 35(9)/september 2006: p. 21


"Een van deze onregelmatigheden is het dubbel vastrecht en het niet salderen."

Medewerker van ConsuWijzer, 29 september 2006, aan een zwaar getroffen zonnestroomproducent waarvan zijn netinvoeding zowel door zijn netbeheerder als door zijn energieleverancier al ruim 2 jaar lang illegaal (artikel 31-C E-wet) niet gesaldeerd wordt met zijn netafname.
Bron: e-mail aan de webmaster

Toch wel weer heel apart dat "niet (wettelijk verplicht) salderen" slechts als een "onregelmatigheid" wordt gekarakteriseerd door deze ambtenaar... (PJS)


"... werkelijke reden afschaffen mep is een nieuwe kerncentrale zie laatste nieuws rtl."

Bezoeker Polder PV, 26 september 2006.
Bron: e-mail aan de webmaster

Hoe "simpel" de wereld toch in elkaar steekt, als je eenmaal doorhebt wat de weerzinwekkende machinaties zijn van Hele Foute Regenten die helemaal niets hebben met duurzame energie en hun verschrikkelijke plannetjes er ook nog even vlak voor de verkiezingen doorheen willen rammen... (PJS)


"Ik heb dus gisteren gebeld met het callcentre (0900-0201, 10ct/minuut, ook wel 2 kWh/minuut in mijn geval)..."

Johan Solar (Tweakers forumbezoeker), 21 september 2006, legt uit hoe hij besodemieterd wordt door Eneco bij de teruglevering van zonnestroom aan het net (5 miezerige euricent/kWh...), en dat het bedrijf dus hartstikke illegaal "saldeert"...
Bron: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/26523818#26523818

Typisch zwaar "gevalletje" voor de NMa... (PJS)


"Overenthousiaste netbeheerders moet je kritisch bekijken. Hun enthousiasme is exponentieel evenredig met de winst die ze ruiken."

Floris Wouterlood (webmaster beste particuliere PV-site in NL), 15 september 2006, in een voor hem typisch sarcastische beschouwing van de schandalige truuks die Eneco ditmaal bij een duurzaam levend slachtoffer in Delft tracht uit te halen m.b.t. het salderen van de op het net ingevoede zonnestroom.
Bron: http://www.zonnepanelen.wouterlood.com/solar_pages_nl/laatste_nieuws.htm#15_sep_2006

De beerput begint steeds onfrisser te ruiken... (PJS)


"Van deze twee is de laatste tactiek het meest efficiënt."

Thomas Johansson (hoogleraar/directeur International Institute for Industrial Environmental Economics, Lund Univ. Zweden), in een interview n.a.v. het World Renewable Energy Congress in Florence waarin de stellingname: "... politieke ondersteuning voor kostenverlaging en marktvergroting kan zijn gebaseerd op uitgifte van certificaten of op goede terugleververgoedingen" (in die volgorde).
Bron: Nieuwsblad Stromen nr. 8(15)/1 sep. 2006: p. 5.

Zouden ze Stromen goed lezen in Den Haag? (PJS)


"De Chinese markt voor zon-pv is net als alles in dat land booming. We gaan pas op de Nederlandse taal over als de markt hier wat voorstelt."

Edwin Koot (directeur van SolarPlaza.com; Ekomation), in een interview n.a.v. het succes van SolarPlaza en de diverse internationale excursies die het bedrijf naar PV-bedrijven organiseert.
Bron: Nieuwsblad Stromen nr. 8(15)/1 sep. 2006: p. 5.


"Van de VVD is op het gebied van duurzaamheid niets te verwachten zolang de huidige woordvoerder het beleid blijft uitdragen. Wat krom is zal nooit uit zichzelf recht worden."

Cees Bakker (voorzitter van ODE), 30 augustus 2006, in een voor deze bedachtzame voorman van de duurzame energie sector zeer harde uithaal naar het totaal onbetrouwbare kabinet wat voor de derde maal op rij een goed lopende subsidieregeling naar de knoppen hielp (Joop Wijn's onzalige beslissing om de MEP voor nieuwe projecten met onmiddelijke ingang te stoppen).
Bron: http://www.duurzameenergie.org/nieuwsactueel.html#aug


"Dat kost enorm veel negatieve energie."

Henk Brink (voorman LTO noord), 30 augustus 2006, over het afschieten van de MEP-regeling voor nieuwe projecten door Joop Wijn (EZ) op 18 augustus 2006 en de dramatische consequenties voor projecten in Midden-Drenthe.
Bron: http://www.beilercourant.nl/index.php?dir=8&art=3374184.htm


"Moraal van het verhaal: de meeste winst is te halen door te bezuinigen op je energie verbruik. De rest kun je opwekken met PV."

Jeroen8 (anoniem bezoeker Tweakers forum), 23 augustus 2006, legt uit hoe hij van 13.000 (!!!) naar 3.718 (!) kWh omlaag ging in elektragebruik in de loop der jaren.
Bron: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/26353483#26353483

En zo is het maar net! (PJS, al jááááren 1.200 kWh/jaar, waarvan 70% zelf opgewekte zonnestroom)"Het Rentmeesterschap waar het CDA patent op heeft geldt tot 2010. Kennelijk bestaat de wereld niet meer na 2010. Het CDA kan het weten, want zij hebben bijzondere betrekkingen met het hiernamaals."

Steven Roelfsema (GEZEN, 22 augustus 2006), in een reactie op het stopzetten van nieuwe aanvragen voor MEP subsidies door Joop Wijn.
Bron: http://www.gezen.nl/wordpress/?p=93


"Het is ook de vierde macht, de ambtenarij, die feitelijk verantwoordelijk is voor dat DE-beleid. Ze hebben verschillende rapporten met dito scenario's klaar liggen, maar ze wachten op de nieuwe bewindspersoon welk rapport aansluit bij het accent van die minister."

Anoniem informant verduidelijkt hoe het "spel met duurzame energie" in politiek Nederland gespeeld wordt...
Bron: e-mail aan de webmaster


"... automatische wentelroosters (weet niet hoe ik dit anders moet noemen) die de zonnepanelen richten naar de zon... "

Vlaming Jean Marc van Belle (zeer fanatiek PV-eigenaar) weet geen beter woord voor "zonvolgende trackerstations" en verzint zelf dan maar een hele mooie...
Bron: http://zon.logocom.be/derating_probleem.htm ...
(ongeveer onderaan de pagina, zoek met <control F> op "wentelrooster"...)


"De enige CO2 emissie betreffende onze zonnepanelen komt van mijzelf. Als ik de rap terugdraaiende ferrarismeter zie, moet ik altijd weer even sneller ademen...."

Ton, 16 augustus 2006.
Bron: e-mail aan webmaster van Polder PV


"California can become the Saudi Arabia of the sun."

Bernadette Del Chiaro (clean energy advocate for Environment California), 15 augustus 2006, n.a.v. het goedkeuren van "SB1", het 3.000 MWp 1 miljoen zonnedaken plan voor California, door de Senaat.
Bron: http://www.renewableenergyaccess.com/ ... id=45727


"Das, was wir hier erleben, learning bei doing, gehört zum Normalfall der Nutzung der Atomenergie. Und genau das ist das Problem dieser Energieform".

Sigmar Gabriel (Bundesumweltminister BRD), 10 augustus 2006, in een reactie op een noodstop van de Zweedse kernreactor in Forsmark op 25 juli 2006 die een mogelijke kernsmelting heeft voorkomen, en waaruit blijkt dat hij de technocratische complexiteit van kernenergie en de inherent daarmee gepaard gaande enorme veiligheidsrisico's feitelijk niet ziet zitten.
Bron: http://www.solarserver.de/solarmagazin/news.html#news5707

Ja, ja, die Russische reactoren (wel eens van Tsjernobyl gehoord?) mogen niet als voorbeeld genomen worden voor die hypermoderne, ultrasafe "westerse" kerncentrales. Gaat allemaal hartstikke goed bij ons. Maar ALS het dan fout gaat, gaat het ook goed fout. Toch weer heel apart zoals de Duitse milieuminister op dit soort zaken reageert. Zakelijk, nuchter, maar streng. Waar is ons atoomminnende staatssecretarisje? Op vakantie? Wie gaat dit land redden? (PJS)


"... denk ik ook dat dat het grootste gevaar van zonnepanelen is, als je ze eenmaal hebt, wil je meer... Dus ik denk dat ik me maar even inhoud, en volgend jaar gewoon een hele extra set bijkoop ."

MisTraller (anonieme forumbezoeker Tweakers), 7 augustus 2006, laat zich een beetje "meeslepen" door de PV-koorts...
Bron: http://gathering.tweakers.net/forum/quote_message/26262401/16

Kijk, dat zijn nu de mensen die niet op een dubbeltje meer of minder kijken en het "Bruto Nationaal Product" van Zalm een "warm hart" toedragen... PV in Nederland: de mensen schreeuwen er om! (PJS)


"Energieleveranciers zijn feitelijk niet veel meer dan facturatiemachines..."

Anoniem medewerker van automatiseringsprocessen in de energiebranche, 3 augustus 2006.
Bron: pers. comm. Polder PV


"Erneuerbare Energien kosten nicht die Welt!"

Solarenergie-Förderverein Deutschland e.V. (2006), "lijfspreuk"...
Bron: wikkel om het briljante, extreem progressieve, uiteraard op 100% kringlooppapier gedrukte verenigingsorgaan "Solarbrief".

Lid worden s.v.p.! http://www.sfv.de; e-mail zentrale@sfv.de (PJS)


"... hoop doet leven ;-))"

Marijke Lammers (Ecostream), 25 juli 2006.
Bron: e-mail aan Polder PV

In een reply op een e-mail van Polder PV met suggestie dat interim minister van E.Z. Joop Wijn wel voor zonnestroom voor de Hollandse burger zal gaan... (PJS)


"... in Nederland is er - in tegenstelling tot veel andere Europese landen - helaas geen subsidie. In Nederland moeten we het hebben van de groep mensen die vooruit denkt!"

Website van PFIXX Solar Systems B.V. ('s-Heerenberg), in het onderdeel "vragen en antwoorden" bij een veelbesproken "doe het zelf" zonnestroomsysteem.
Bron: http://www.pfixx.nl/dhz-vragen2.php


"Er is nu al te weinig capaciteit, je kunt zowat elke prijs bepalen."

Ben Meester (directeur Advanced Surface Technology, Bleiswijk), 21 juli 2006, denkt zijn dunne film productielijnen voor de halfgeleider en zonnecellen fabrikanten tegen een hoge prijs te kunnen afzetten door de (zeer) hoge vraag naar zonnecellen.
Bron: Nieuwsblad Stromen nr. 8(11/12)/21 juli 2006: p. 4


"Voor dit overheidsbeleid heb ik maar 1 uitdrukking: "

RemcoDelft (anonieme forumbezoeker Tweakers), 19 juli 2006, in een ietwat overtrokken reactie op misstanden in de Nederlandse PV-markt die echter wel degelijk "de spijker op de kop slaat"...
Bron: http://gathering.tweakers.net/forum/view_message/26162200

Zie ook reactie van "zonnigtype" op 20 juli (het gaat trouwens in totaal om zo'n 60.000 OK4 omvormers...). (PJS)


"Het hebben van zonnepanelen in Nederland wordt van alle kanten ontmoedigd."

Lezer van Polder PV, 14 juli 2006, in een e-mail n.a.v. "Hoezo, zoet na zuur?" op de PV-nieuwspagina.


"The solution seems so close. After all, it does rise and set over our heads every day."

Stephen Lacey (RenewableEnergyAccess), 10 juli 2006, in een reactie op een druk bezocht, gistend en bruisend PV-congres (Solar 2006) in Denver, Colorado.
Bron: http://www.renewableenergyaccess.com/rea/news/story?id=45372


"Nuclear power is the epitome of a centralised energy system. True energy efficiency depends on a decentralised system."

Greenpeace U.K., 11 juli 2006, in een woedende, doch met keiharde argumenten omklede reactie op het "pushen" van grootschalige uitbreiding van kernenergie in Groot Brittannië door de moreel failliete Blair administration die decentrale opwekking van energie en energiebesparing daarmee voor decennia onmogelijk zal maken.
Bron: http://www.greenpeace.org.uk/climate/ ... 91461491


"Duurzame elektriciteit invoeden op het nationale distributienet dient als een maximaal te faciliteren burgerrecht beschouwd te worden."

Polderboy, 7 juli 2006, tijdens de presentatie van de volledig geupdate grafieksectie op Polder PV.
Bron: PV-nieuwspagina


"... the cure to our energy ills is right over our heads. New solar-power cells may one day reshape the global electricity industry."

Erik Straser (Mohr Davidow Ventures), 29 juni 2006.
Bron: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=a9wBJqPgMUT8&refer=home

Typisch overdreven Amerikaanse uitspraak. Laten we desondanks hopen dat die bewaarheid wordt... (PJS)


"... a battle they wanted, and a battle I was going to give them."

Kenneth Adelman ("Solar Warrior" voor intimi en trotse bezitter van een 36,7 kWp nominaal/30,5 kW theoretisch particulier PV-systeem), juni 2006, in een beschrijving van zijn "oorlog" met de netbeheerder die zijn aansluiting weigerde en uiteindelijk zwaar onderuit ging...
Bron: http://www.solarwarrior.com/pgebattle.html


"We moeten dus stoppen met het uitstoten van CO2 en het goed opslaan..."

Dick Kroon (Hoogleraar Faculteit Aardwetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam), juni 2006, in een artikel over de gevaren van de mogelijk explosieve toename van CO2 en methaanuitstoot als versterkende mechanismen van het door de mensheid versnelde broeikaseffect.
Bron: Energie+ nr. 26(3)/juni 2006: p. 29.


"Zonne-energie is de meest schone en duurzame en meest intelligente energie van de toekomst."

Oskomera Solar Power Solutions, juni 2006, nieuwspagina van het moederbedrijf.
Bron:
http://www.oskomera.nl/article.php?nid=15&aid=19

Met een pleidooi voor een goede terugleververgoeding in Nederland... (PJS)


"... go for it - we need every solar generated electron we can get."

Tony Maine, 23 juni 2006. In een reactie op het bericht over start van wat de grootste zonnecelfabriek ter wereld moet worden (Nanosolar's 430 MWp/year).
Bron: http://www.renewableenergyaccess.com/rea/news/story?id=45227


"The common strategic priorities should include ... Decentralization of energy production through development of local energy resources and systems."

(vrij vertaald, PJS):

"Een van de strategische prioriteiten moet zijn ... decentrale opwekking van energie door de ontwikkeling van lokale energiebronnen en systemen.

Joint Science Academies (juni 2006). In een fors "statement" met een oproep tot een revolutie van het energiesysteem op aarde.
Bron: http://www.interacademycouncil.net/CMS/News/JointStatements/energy.aspx

Daar vallen zonnestroomsystemen, zonnecollectoren, micro WKK centrales en "urban wind turbines" allemaal onder. Jammer alleen dat de nucleaire optie nog steeds wordt opengehouden in dat document. Is niet duurzaam, peperduur, achterhaald, en een levensgrote bedreiging voor de versnelde ontwikkeling van wel duurzame technologieën (PJS)


"In Duitsland verwelkomen ze decentrale opwekkers, hier worden ze uitgekotst."

Polderboy, 20 juni 2006, in een "typische e-mail" aan een medeburger die heel graag zonnepanelen op zijn dak wil maar allerlei onheilspellende berichten over de teruglevering verneemt en begint te twijfelen.

Weer een afgrijselijke hoop shit op dat vlak in de in-box gevonden na de vakantie. Leve de bureaucraten in Den Haag en Arnhem! (PJS)


"One who controls silicon is the king."

Anoniem, 16 mei 2006, in een in-depth analyse van de ontwikkelingen in de PV-industrie in China door He Zhenhong.
Bron: http://en.ce.cn/Insight/200605/16/t20060516_6975579.shtml


"De zon, die hebben we nog. Die moeten we zo gauw mogelijk gaan benutten."

Cees Bakker (voorzitter O.D.E.), 8 mei 2006, in een reactie op de New-Energy.tv uitzending over de "ambitieuze plannen" van de Task Force Energietransitie.
Bron: http://www.new-energy.tv/trailer.php/8/80/omslag_of_continuering_kabinetsbeleid.html?autostart=false


"Finding sufficient supplies of clean energy for the future is one of society’s most daunting challenges."

Basic Energy Sciences Workshop on Solar Energy Utilization, symposium verslag bijeenkomst in Bethesda, Maryland, U.S.A., 18-21 april 2005.
Bron: http://www.sc.doe.gov/bes/reports/files/SEU_rpt.pdf (p. ix, Executive Summary)


"Wenn man mit der Fotovoltaik beginnt, bezahlt man viel Lehrgeld."

Reinhard Schwörer (Zimmerei Schwörer, Wyhl), mei 2006, in een interview met "hofleverancier" Mastervolt.
Bron: Mastervolt Power News Solar Edition 2006: p. 5


"... customer-sited generation will almost always provide more system benefits than an equivalent amount of generation from a central-station facility."

Kelso Starrs & Associates LLC, 21 oktober 2005, een bedrijf wat veel voor promotie van "net metering" heeft gedaan in de U.S.A.
Bron: http://cache.zoominfo.com/cachedpage/ ...


"Grafieken moeten dus altijd met een zak zout en zeer veel afstandelijk verstand bekeken worden! ... Er zijn leugens, er zijn grove leugens, en er zijn... statistieken."

Jean Marc Van Belle (Bellegoed, Bellegem, Vlaanderen, 20 mei 2004), bij een uitleg op een werkelijk verbijsterende pagina barstensvol grafieken, probleemoplossing, en technische achtergronden van een particulier PV-systeem met Sharp zonnepanelen en Sunnyboy omvormers.
Bron: http://zon.logocom.be/derating_probleem.htm

Fascinerend... (PJS)


"It is clear, but I’ve learned from legislation that you have to cross every ‘t’ and dot every ‘i’ every step of the way to make sure the intent is carried forward."

Les Nelson (California Solar Industries Association), 4 augustus 2001, in een reactie op de juridische strijd die "Solar Warrior" Kenneth Adelman in Corralitos, California (U.S.A.) voerde met zijn energiebedrijf PG&E die onterecht absurde aansluitkosten voor zijn 30,5 kW PV-systeem in rekening wilde brengen (Adelman won de strijd uiteindelijk...).
Bron: http://www.santa-cruz.com/archive/2001/August/04/local/stories/1local.htm

"Regulations do not trump the law. It’s the other way around."

Fred Keeley (State Assembly member, California), 17 augustus 2001, als boven.
Bron: http://www.santa-cruz.com/archive/2001/August/17/local/stories/6local.htm

Twee zeer toepasselijke uitspraken in het licht van het in de praktijk kunnen brengen van de bedoeling en strekking van artikel 31-c van de gewijzigde Elektriciteitswet (juli 2004), ook wel bekend als het - inmiddels berucht geworden - "amendement Samsom". Naar analogie van het tweede citaat, en gerelateerd aan de Nederlandse situatie m.b.t. "salderen van zonnestroom bij particulieren": Technische "Codes" zijn onderdeel van "Secundaire regelgeving" volgens de DTe en zijn dus ondergeschikt aan de (intenties van de) Wetgeving. (PJS)


<<<      citaten actueel 4 3 2 1     >>>

 


© 2006 Peter J. Segaar/Polder PV, Leiden (NL)