starting up our own green power production unit: 4 solar panels, March 2000
laat uw stem horen!
links
PV-systeem
basics
grafieken
graphs
huurwoningen
nieuws
index

 

SOLARENERGY

Manifestatie tegen nucleaire waanzin plannen kabinet Rutte

^^^
Het is duidelijk wat de wil is van het volk. Nu nog de ingeslapen NEEderlandse parlementariërs van de onzaligste aller doodlopende wegen zien af te houden: van de kernsplijt "route" (waaraan zo'n kwart eeuw in stilte is gewerkt door de elites die ons land alsnog een neo-stalinistisch energiesysteem door de strot willen duwen). Op weg naar de hernieuwbare, en vooral, decentrale energie revolutie waarbij zonne-energie "centraal" zal komen te staan (de mevrouw op de foto werd trouwens door het NOS Journaal geïnterviewd).

Lokatie: de Dam, 16 april 2011.


Het verzet groeit - alweer, en op natuurlijke wijze

Foto's, bijschriften, en grijze kaders van de hand van de webmaster van Polder PV.

"Schei eindelijk eens uit met dat radioactieve gemekker ...
en gebruik een met zonnefusie gevoede stekker."

16 april 2011 gingen we "de straat" weer op, met 8.000 mensen volgens WISE (link). Om te protesteren tegen de onzalige kernsplijt plannen van het neoliberale "na ons de radioactieve zondvloed" kabinet Rutte volgend op de duurzame energie ramp Balkenende I-IV. En natuurlijk, met de nog immer radioactieve rotzooi dampende Fukushima Dai-Ichi reactor gebouwen blijvend op het netvlies gebrand. De manifestatie werd georganiseerd door tal van betrokken maatschappelijke actoren, waar onder Greenpeace, WISE, LAKA, Milieudefensie, Natuur- en milieu organisaties. Maar ook door de Partij voor de Dieren en door politieke partijen (SP, PvdA, GroenLinks) die worden beschouwd als "de linkse kerk" door de neoliberalen en de nep-confessionelen van de "rechtse kerk". Die alle duurzame gedachten al lang op het paars gloeiende hellevuur van de nucleaire inquisitie tot ontbranding heeft gebracht.

Hierbij een foto impressie gemaakt door de webmaster van Polder PV die er natuurlijk ook bij was met zijn partner. Tussen de foto's door af en toe wat luchtige slogans (grijze boxjes) die Polder PV uitte, en keiharde informatie voor wie het zien wil.

^^^
De webmaster van Polder PV versierde zijn zomerse hoed voor de gelegenheid. Het heuglijke berichtje over onze kroonprins (uit De Pers van 15 april 2011) stond direct naast een stukje over toename van de radioactieve besmetting van het grondwater rond Fukushima in Japan...


<<<
De huisvlijt kende als gebruikelijk geen grenzen bij de demonstranten (wederom van zeer divers allooi, van zeer oud, tot zeer jong). Verzet tegen een stalinistische energie technologie maakt de nodige creativiteit los, tegenover de stortvloed aan onleesbare technische documenten van kernsplijt techneuten en ambtelijke zeloten die op deze wijze proberen zand in de ogen te strooien van de in weelde levende Nederlandse burgers.

Geen volkomen dichtgetimmerd (en onnavolgbaar) cijfermatig betoog van wat voor nucleaire orde dan ook zal de diep gewortelde mening van het gros van denkend Nederland over die onzaligste aller opwekkings-technologieën van elektriciteit (en niets anders) kunnen veranderen.


"Liever een zonnepaneel boven m'n grijze kruin ...
dan een nuke* in een willekeurige achtertuin."

* "Nuke" wordt door Polder PV gebruikt voor "nucleaire opwekkings-faciliteit", een kerncentrale dus.

^^^
Goede zaak: de Zeeuwen beginnen steeds vaker in verzet te komen tegen het "vermeende lokale draagvlak" waar de bekende EL&I kontdraaier en nucleair fetisjist uit Limburg zo gaarne mee pocht. "Ons bin nog aoltied nie blie mee die kernenergie", van het Zeeuws comité www.borssele2nee.eu.


Reeds flink in het land rond zingend nieuwste predikaat voor de nep-confessionele kernenergie fetisjist die koste wat kost, dondert niet wat de gevolgen zijn, een mega-nuke d'r bij wil hebben onder zijn neo-stalinistische, het volk diep minachtende regime.

Zodat hij en zijn regenteske navolgers van de afgezette elektriciteit van die enorme nieuwe geplande kernsplijter in Vlissingen Oost voor zo'n beetje een eeuwigheid 70 % van de kWh prijs af kan gaan romen bij de niets van tarief segmentatie wetende, argeloze, en wellicht PVV, VVD of CDA stemmende, stroom vretende burgers...
>>>


"Nucleair Fetisjist Maxime moet nodig in de leer ...
bij de nazaten van wijlen Doctor Hermann Scheer*."


* Godfather of the German Erneuerbare Energien Gesetz
† 14 oktober 2010 Danke, Hermann, für die tolle Arbeit!
^^^ ^^^
Uit de categorie "geen commentaar nodig".

"Gaarne pronto een op maat gesneden Duits EEG ...
en die Gristelijk Gelogen "Green Deal": WEG ERMEE
."


^^^
De uitspraak van Hermann Scheer indachtig: ""Sun or Atom: The Fundamental Conflict of the 21st Century".


^^^
Opmerkelijk actief tijdens de demonstratie op het plein naast de Dam: aanhangers van Gezen cq. concentrated solar power (CSP, spiegelcentrales in zonnige landen). De immer actieve heer Marchie van Voorthuysen, voorzitter van Gezen en gepensioneerd fysicus, was uiteraard ook aanwezig, met een fors spandoek waarop GroenLinks en D'66 werden geroemd vanwege hun support voor die plannen...

"Atoomstroom: “Too Much To Measure, It's For Free!” ...
Tot de economische kost wordt geteld, 't is het Never Nooit Nie!"


^^^
Volksheld Wubbo Ockels gaf ook acte de présence. Door sommigen verguisd om zijn "visionaire" ideeën, maar daar hebben zijn azijnzure critici nooit iets materieels tegenover gesteld. Ockels blijft ras optimist, en laat het ene na het andere duurzaamheid uit alle poriën ademende concept het licht zien (recent nog de beroemde "superbus" in volle actie, eerder de door onbekenden gesaboteerde op zonne-energie aangedreven zeilboot). En mocht tijdens de manifestatie gratis reclame maken voor zijn "Happy Energy" gedachte.

No problem. Van duurzame energie worden immers enorm veel mensen "happy", en dat alleen al is een Ghoede Saeck. Van slechts door energie stalinisten te exploiteren kernsplijting worden ze meestal extreem depressief en/of ze krijgen er (terecht, gezien de steeds openlijker serie nucleaire glijmiddelen verstrekt van Staatswege) er het schuim voor op de lippen. Natuurkundige Ockels werd recentelijk dan ook niet geheel verbazingwekkend geciteerd (Energie+, april 2011) met: "Kernenergie is altijd gekoppeld aan iets verschrikkelijks".


<<<
Een van de "neven"doelstellingen van de manifestatie was "van uitstel komt afstel" (later ook uitgesproken door de spontane "linkse broederschap" op het toneel). Deze boodschap lijkt daar een eigen draai aan te geven (de bedoeling is natuurlijk geheel anders, ietwat cryptisch geformuleerd). Op de achtergrond deel van het grote spandoek van GEZEN (lobby voor "woestijnstroom"/CSP).

Uiteraard zal Verhagen dat met alle duistere machten die hij tot zijn beschikking heeft staan ("desnoods professionals uit het buitenland hierheen gesleept" [betaald uit uw belasting geld]) tot het uiterste proberen tegen te gaan. Want een nuke die er "parlementair door is geramd" is al een halve nuke. De kunst zal zijn, om dat soort schandalige kwajongens-streken in de kiem gesmoord te krijgen. Als er tenminste nog denkende mensen aanwezig zijn op het Binnenhof. Laten we het beste er van hopen. We kunnen altijd nog massaal gaan verkassen naar Duitsland waar de ene na de andere reactor van het net moet onder publieke druk...


"Zo'n terugdraaiende Ferraris is Veel Beter ...
dan een op atoomstroom vóóruit lopende Sluwe Meter*."


* Over elke afgenomen en als zodanig bemeten kilowattuur roomt De Staat Der Nederlanden
immers zo'n 70 procent van het tarief af, zonder dat ze er ook maar iets voor hoeft te doen...

^^^
Twee andere volkshelden die (ook) de Nobelprijs voor de post-nucleaire Vrede verdienen voor al hun werk om het anti atoom protest in ons land levend te houden. Links uiteraard Peer de Rijk van WISE, die al sinds mensenheugenis de burgers in Nederland van degelijke informatie voorziet over de gevaren van (de uitbreiding van) kernenergie, en die met www.tegenstroom.nl duurzaam tegenwicht biedt aan de machtige nuke lobby in ons land. Met een budget waar je niet eens droog brood van kunt eten (u kunt donateur worden).

En rechts een zeer actieve nieuwkomer uit het hart van radioactief Nederland, Zeeland, waar ze opmerkelijke resultaten boekt bij het wakker schudden van haar mede-Zeeuwen, om uitbreiding van Borssele in Vlissingen Oost te voorkomen (Borssele2Nee platform). Docente biologie uit Middelburg, Marieke van Riet (zie o.a. deze PZC publicatie). Een van de talloze opmerkelijke nieuwe argumenten bij die terechte strijd: Veel Duitsers, die de zonnigste provincie van Nederland voor vakanties bezoeken, zouden wel eens voorgoed weg kunnen blijven als ze zien dat die provincie zich tot uitbreiding van het nucleaire arsenaal zou hebben bekeerd. Gevolg: opdrogen van inkomsten uit toerisme. Een zeer valide extra argument (bovenop alle andere, nooit opgeloste problemen), waar de provinciale autoriteiten, die voortdurend om geld verlegen zitten, beslist niet ongevoelig voor zullen zijn. De druk wordt opgevoerd in het "stugge" Zeeland.

Veel succes, Marieke en Peer!


"Beter het energiegeld in de regio gespaard ...
dan nucleair het land verbeurd verklaard."


^^^
Onverwachts Koninklijk bezoek in de vorm van deze symbolische afbeelding tijdens de demonstratie op het plein voor het Paleis op de Dam. Onze Kroonprins Willem-Alexander was blijkbaar zo positief verrast door de informatie die hij kreeg tijdens het bezoek (samen met de Koningin, echtgenote Prinses Maxima en vele notabelen) aan een productie complex van het zeer Duitse Solarwatt in het Oost-Duitse (door de Britten in WOII plat gebombardeerde) Dresden, dat hij prompt een opmerkelijk pleidooi voor de toepassing van meer zonne-energie hield. Waarbij op onmiskenbare wijze de loftrompet over de Duitse Zonnestroom Revolutionairen werd geblazen (voor de volledige door RVD vrijgegeven toespraak zie hier op de website van Het Koninklijk Huis)*.

Netherlands Goes Solar met een oranje sjerp om? Zouden daar wellicht nog Kamervragen over worden gesteld door leden van de partijen waarop het zittende, kerncentrales minnende kabinet Rutte is gebouwd? Hij is immers "verantwoordelijk" voor dat soort Koninklijke opvattingen...


"Met behulp van de zon zou het mogelijk zijn om ons energieprobleem op te lossen. Om de dertig minuten neemt de aarde namelijk voldoende zonlicht op om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. Om de dertig minuten!

Hier ligt onze uitdaging. Dit potentieel moeten we benutten. Hier kunnen wij de krachten van de natuur in ons voordeel gebruiken."

Citaat uit NL-vertaling van in het Duits gebrachte toespraak door de Prins van Oranje, ZKH Willem-Alexander, op 14 april 2011 (Dresden, Sachsen, oost-Duitsland). Cursivering volgens originele tekst van RVD.

* Waarbij wel moet worden vermeld dat een suggestie van het bestuur van de Zonnestroom Producenten Vereniging in december 2005, om zonnepanelen te laten aanleggen op Paleis Noordeinde, al rap door de Dienst van het Koninklijk Huis werd afgeserveerd met een lullig kattebelletje, drie weken later (zie pp. 2-3 in Power To The People nieuwsbrief 2006-2, pdf). Van het in 2009 gesuggereerde initiatief van de welbekende Annemarie Rakhorst om zonnepanelen op Paleis Soestdijk geplaatst te krijgen (PPV berichtte daarover op 18 maart 2009) hebben we verder ook niets meer vernomen. Wie weet zijn de tijden inmiddels veranderd en kan de ZPV een nieuwe poging gaan wagen?

^^^
Het moment dat het publiek een krachtig "NEEN!" ten gehore bracht, benadrukt met de zwart-gele "handjes" met het wereldberoemde, en steeds verschrikkelijker connotaties krijgende symbool voor radio-activiteit. Pontificaal op de foto het zeer bekende lid (Cees) van de Zonnestroom Producenten Vereniging, een stille kracht werkend op de achtergrond, waarvoor een dikke pluim. Er waren (uiteraard) meer leden van deze belangenclub voor zonnestroom in Nederland aanwezig op de Dam...


<<<
... zoals de immer actieve ZPV stand"houder" Niels, die met zijn van LEDs voorziene monokristallijne 45 Wattpiek Kingsun (Chinese import) zonnestroom paneel als olijke guit dwars door het publiek struinde, en overal met gejuich werd ontvangen. Prima act, voor herhaling vatbaar!

"Level Playing Field = Politieke Gelegenheids-Leugen Numero XXX ...
Nukes er door rammen, met duurzaam wordt 't weer niks."


^^^
Een passende ode aan de verschrikkingen in Japan, die de bevolking tot in de vezels heeft geschokt, en die tot enorm menselijk leed hebben geleid. Een van de typische acties bij in Nederland wonende Japanners (waaronder een buurvrouw van Polder PV) is het vouwen van duizenden kraanvogels van papier, die allemaal naar Japan worden gestuurd als teken van verbondenheid en mentale steun. Deze prachtige exemplaren zijn een stuk groter uitgevallen dan de gebruikelijke, kleine kraanvogeltjes.

Kernsplijting, de Staat & De Grote E-Jongens

Energie Stalinisme Over Our Dead Body!!

Prijs van 1 kilowattuur variabel contract Delta (anno 16 april 2011):

6,08 eurocent "levering" >>> Delta
("ge-externaliseerde" kosten niet meegerekend!)
1,16 eurocent BTW over "levering" >>> De Nederlandse Staat
11,21 eurocent energiebelasting >>> De Nederlandse Staat
2,13 eurocent BTW over energiebelasting >>> De Nederlandse Staat
20,58 eurocent/kWh TOTAAL

… waarvan 14,5 eurocent = 70,5%
… naar De Nederlandse Staat …

Wie heeft er de meeste (hypocriete) petten op, en wie heeft het meeste belang bij het willens en wetens door onze strot duwen van Neoliberale Neo-stalinistische Kernenergie (i.p.v. decentrale opwekking van duurzame zonnestroom)?

U mag maar 1 keer raden...


^^^
Opvallende politieke eensgezindheid bij de "links oppositie", die zo'n beetje beloofde gezamenlijk op te treden tegen de onzalige nucleaire uitbouw plannen van Rutte en Verhagen, al werd Cohen van de PvdA (links, nog ietwat verbouwereerd) uitgefloten toen hij het waagde te suggereren dat er eerst "meer onderzoek" moest komen naar de [oorzaken van de] ellende rond het Dai-Ichi kerncentrale complex in Fukushima. De boodschap bij het publiek was echter al direct kristalhelder: nooit meer nieuwe kerncentrales in Nederland, die onderzoeken hoeven we echt niet af te wachten. Want voor je het weet wordt er een vergunning van wellicht wel 2 Gigawatt aan nieuwe radioactieve capaciteit voor Borssele II door onze strot geduwd door Verhagen en zijn machtsgeile vrinden. En dat mag nooit gebeuren, want die vergunning zal met het zwaard in de hand gewoon worden gebruikt door Delta en/of hun financiers bij de Franse atoom moloch E.D.F. Die de beste juristen ter wereld zullen inzetten om hun nieuwe, hartstochtelijk gewenste, want het Lucratieve Energie Monopolie dichterbij brengende kernsplijtende beest in Vlissingen Oost neer te plempen!

Het lijkt er op dat die "indringende publieke boodschap" aangekomen is bij de voormannen en -vrouwen van de vier oppositie partijen, vlnr. Job Cohen/PvdA, Jolande Sap/GroenLinks (3e van rechts en aan het woord), Marianne Thieme/Partij voor de Dieren, en de opmerkelijk zelfverzekerd, en rustig formulerende Emile Roemer van de Socialistische Partij.


^^^
"No comment"

"Weet u wat het nu is ...
met kernsplijting is er altijd wat mis!"


^^^
De verschrikkingen van de sluipmoordenaar radioactieve straling zijn bijna onbenoembaar, en zeker voor gewone mensen onvoorstelbaar. Vandaar dat burgers proberen om die ellende in beeld te brengen met de schaarse hun ter beschikking staande middelen. Die mensen moeten worden geprezen, in plaats van te worden weggezet als "de vooruitgang in de weg zittende burgers". Kunstmatige kernsplijting op aarde is immers geen vooruitgang. Het is de energie prehistorie, die in het museum hoort te worden bijgezet.

Manipulatie van het klootjesvolk door kernsplijter met groeiplannen

Delta meldt 13 april 2011 op website:

"Kernactiviteiten Delta presteren goed, resultaten negatief door solar"


Duitsland meldt*:

"7.408.279,367 kilowattpiek nieuw zonnestroom vermogen bijgeplaatst in 2010 (goed voor jaar opwek anderhalve Borssele kern splijter, elk jaar weer), 860.000 zonnestroom installaties geaccumuleerd (kwart miljoen nieuw in 2010), 133.000 banen gecreëerd, en 10 miljard Euro (in 2010) geïnvesteerd."

Photon International meldt (maart 2011):

Productie record zonnecellen 2010 >27 Gigawatt
(118 procent groei, potentie jaaropwek 5,5-6 Borssele's indien geplaatst in Nederland)

Verwachting fabrikanten 2011: >51 Gigawatt productie


Wie vertelt er hier eigenlijk groene sprookjes?

* Bronnen: Bundesnetzagentur, Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und Reaktorsicherheit, Bundesverband Solarwirtschaft e.V.


^^^
Een kernafval vat met levende inhoud. Eigenlijk een contradictio in terminis, want de inhoud van de echte vaten is te verschrikkelijk om te kunnen bevatten voor de mensheid. Wel een meer dan symbolische boodschap die hier wordt afgegeven.

"Kernenergie is een oplossing uit de twintigste eeuw, maar we hebben nu een 21e eeuws probleem. Daarom is er maar een uitweg, en dat is schone energie."

en

"We moeten hard gaan werken aan energiebesparing".

Emile Roemer, SP, tijdens manifestatie, waarvoor hij een warm onthaal kreeg. Zie vanaf 5'11" op YouTube filmpje.


^^^
Geen sluikreclame voor de Amerikaanse producent van de krachtigste commercieel verkrijgbare zonnestroom modules ter wereld (hier), maar een krachtig pleidooi om nu eindelijk eens massaal in te zetten op de energiebron die overal om ons heen aanwezig is en die op elke plek op onze aardkloot decentraal kan worden ingezet. Met als prettig en maatschappelijk bezien hoogst wenselijk bij-effect: het openbreken van ontoelaatbare, veel te machtig geworden energie distributie monopolies en de intensief met hen verkleefde, zwaar (tot excessief) mee profiterende politieke krachten.

Zonlicht, dus. Plenty of it, for everyone.


^^^
Nu nog als duurzame "hulpgenerator" van de audiovisuele dienst ingezet, een zeer antieke, al enigszins roestige PV-installatie die bijsprong bij de stroomvoorziening van het evenement. Wie weet, in een niet zo verre toekomst, een substantieel aandeel van de energievoorziening bij dit soort evenementen afkomstig uit hernieuwbare bronnen gecombineerd met verbeterde opslagtechnieken. De mogelijkheden en de inventiviteit bij techneuten zijn grenzenloos, en de ontwikkelingen op alle gebieden rond het thema duurzame energie gaan verschrikkelijk hard. Vooral bij zonne-energie.

^^^
Tot slot een ODE aan een van de meest onderschatte pioniers van hernieuwbaar Nederland, Dick van Elk, voorzitter van de wind-coöperatie de Windvogel, die zich met hart en ziel inzet voor het beroemde "zelfopwekkings-model" voor de leden, voorrang voor duurzame energie in al zijn hoedanigheden, en die als een van de weinigen in Zeeland zijn stem liet horen tegen een idiote vergunningsaanvraag voor nieuwe kernsplijters in een provincie waar hij niet eens woont.

Dick: hartelijk dank voor je onvermoeibare inzet op zoveel fronten, en je vlijmscherpe analyses van de misstanden op de Nederlandse energiemarkt. En voor al diegenen die je mogelijkerwijs beschimpen om je kostelijke en moedige publiekelijk getoonde uitdossing: veeg daar je derrière maar mee af. Die lui zijn er alleen maar op uit om hernieuwbare energie in de "alternatieve" (lees: "maatschappelijk onvolwassen, niet serieus te nemen") hoek te blijven drukken, terwijl juist hun kernsplijters de meest bizarre, historische humane vergissingen zijn op energie gebied.

Nog steeds zwaar gepusht door enkele beton voor het hoofd hebbende techno-zeloten met gevaarlijke monopolisten ambities. En uitermate "alternatief" bovendien, gezien de verschrikkelijke gevolgen voor de mensheid als het mis gaat. En het is al veel te vaak ernstig "mis" gegaan! Ergo: Kappen ermee! Stop die nucleaire waanzin.

 


Links:

http://nos.nl/artikel/233554-demonstratie-tegen-kernenergie.html (kort item bij de NOS, helaas weer eens lekker geringschattend over het aantal mensen, en van het niveau, "Slaapt u gerust verder, Rutte zorgt goed voor ons, komp allemaal goe...")
http://schoongenoegvankernenergie.nl/ (u kunt nog steeds de petitie tekenen)
http://www.borssele2nee.nl (Zeeuws initiatief om nucleaire uitbreiding van Borssele een halt toe te zeggen)
http://energie.groenlinks.nl/programma+16+april (programma van 16 april 2011)
http://www.kernenergieinnederland.nl/ (geschiedenis van kernenergie in Nederland, van Stichting Laka)
http://www.stopkernenergie.nl/ (uitgebreide achtergrond info over atoomsplijting van het Landelijk Platform tegen Kernenergie)
http://www.tegenstroom.nl/ (WISE actie en informatie website, "Liever vandaag actief, dan morgen radioactief")
http://www.tegenstroom.nl/16%20april%20demonstratie (kort verslag en links naar veel meer foto's en filmpjes van de manifestatie)
http://www.youtube.com/watch?v=YgTD9PyPND0&feature=channel_video_title (kwartier durend YouTube filmpje waarin o.a. het forse "publiek begeleide" optreden van Job Cohen van de PvdA is vastgelegd, en bijdragen van de andere drie politici en overige contribuanten)

Voor wie er van houdt (en heel veel tijd heeft): verkorte links naar zienswijzen MER Borssele II (3 juni 2010), en krankzinnige aanvraag om ook "MOX" te mogen stoken in Borssele I (9 maart 2011):
http://tinyurl.com/43rve4v
http://tinyurl.com/3k3mugk

Herdenking Tsjernobyl kernramp, 25 jaar geleden op 23 en 25 april 2011:
http://www.tegenstroom.nl/node/1141


Pagina opgemaakt dd. 19 april 2011.

 


© 2011 Peter J. Segaar/Polder PV, Leiden (NL)